Stepanescu a recunoscut cu jumătate de gură că a dat-o în bară şi şi-a executat fostul om de încredere!

Mare pasionat al sportului rege, primarul Reşiţei s-a implicat serios într-un proiect de relansare a fotbalului reşiţean. Şi-a ales însă total neinspirat şi pe orice alte criterii, numai pe competenţă nu, oamenii cu care să lucreze, iar asta a dus în final la dezastru.

 

Gloria Reşiţa e deja istorie după ce a acceptat să facă parte din proiectul prezentat doar cu doi-trei ani în urmă de edilul-şef. Muncitorul a fost exilată din municipiu şi s-a mutat la Lupac, acolo unde primarul Vlasici face minuni pentru echipa de fotbal. Metalul e cu un picior în groapă. Practic, de toate intenţiile primarului Stepanescu legate de fotbal se alege praful. Nu pentru că asta şi-ar fi dorit, ci pentru că s-a înconjurat de amatori, iar atunci când a lucrat cu oameni de fotbal mai pricepuţi a avut grijă să scape de ei. Din diferite motive.

I-a faultat pe toţi!

Revenirea Reşiţei pe harta Ligii a III-a de fotbal a fost legată de tânărul Cristi Bobar. Echipa a dispărut însă, iar Bobar a fost gonit în apostrofările primarului. La Dinamo Bucureşti! În locul lui a fost uns Carol Gurgu. Om de încredere la acea vreme al edilului-şef, acesta a intrat şi în câteva jocuri lipsite de fair-play, care nu-şi aveau rostul, doar pentru a-şi dovedi loialitatea şi susţinerea. Acum însă e gonit din Valea Domanului şi găsit vinovat pentru eşecul proiectului „Metalul”. Stepanescu dă vina pe el pentru asocierea dintre municipalitate şi Cătălin Rufă, pe care primarul o consideră în detrimentul oraşului. „Se pare că nu am ajuns la un consens până acum cu domnul Rufă care nu oferă garanţii, nu oferă sume, o strategie, un orizont, decât stă şi se prevalează de un contract încheiat acum doi ani în condiţiile în care Primăria, Consiliul Local aveau în vedere anumite cerinţe, aveau alte posibilităţi. Acum s-au redus acele sume, acordarea efectivă de sume la jumătate, la circa 6 miliarde pe an, respectiv au fost adăugate servicii medicale, cât şi alte servicii care nu au fost în vedere acum doi ani. Domnul Rufă spune că îşi doreşte respectarea contractului sau ca noi să cumpărăm acţiuni, parcă am fi agenţi de bursă sau bancă. Dacă am avea posibilitatea, am lua în considerare, bineînţeles, legal, şi această opţiune, dar noi venim cu o variantă concretă, cred eu potrivită, realist, şi anume să-i oferim acea sumă, acele servicii, iar dânsul, şi mai are un asociat, să vină cu soluţii concrete. Bineînţeles, dacă dânsul nu poate şi noi avem posibilitatea de a asigura o mare parte din sume, să convocăm adunarea acţionarilor, lucru care se va întâmpla în 31 iulie, urmând ca şi alţii, poate suporterii din Reşiţa, oameni de afaceri, firmele să vină să cumpere acţiuni şi să vină efectiv cu bani”, şi-a prezentat poziţia Mihai Stepanescu.

S-a bazat pe promisiuni!

Primarul aduce în discuţie şi promisiunile pe care le-ar fi făcut unii cu privire la susţinerea financiară a echipei, promisiuni rămase neonorate. Cel puţin în spaţiul public, singurul care a vorbit despre intenţia, nu certitudinea, de a se implica a fost Sorin Frunzăverde. Concluzia acestuia a fost încă că nu există cadru legal pentru implicarea Consiliului Judeţean la echipa de fotbal. A fost contrazis de ministrul Sportului, Gabriela Szabo, dar asta este o altă discuţie. Revenind la Metalul, Stepanescu a mai precizat: „O să vedem ce spune dânsul (n.r. – Cătălin Rufă) în 31 iulie, iar dacă se împotriveşte oricărei forme realiste de a dezvolta fotbalul din Reşiţa, să răspundă! Eu nu am timp de prea multe ironii sau şmecherii sau mingi de ping-pong, noi avem nevoie de fotbal. Un investitor nu poate să vină doar cu  explicaţii şi să se prevaleze de un contract în condiţiile în care spuneau şi alţii că vin alte instituţii. Din păcate, lângă Primăria Reşiţa nu a venit nicio instituţie, nici judeţeană. Am primit răspunsul negativ de la Consiliul Judeţean, de la agenţi economici, persoane fizice. Noi vrem să respectăm legile scrise şi ale bunului simţ. Atâta putem! Dacă dânsul nu poate, are altă opţiune, să cedeze, să vândă altora, cum crede dânsul de cuviinţă, nu doar să emită pretenţii!”

Reşiţeni naivi! Rufă a driblat pe toată lumea!

Stepanescu a cedat în cele din urmă presingului făcut de mass-media, care i-a cerut de fiecare dată să fie mai explicit, să spună lucrurilor pe nume şi să nu mai arunce fumigene în Valea Domanului. Astfel că a recunoscut că mare parte din vină pentru ceea ce se întâmplă la Metalul aparţine chiar administraţiei publice locale, nu altcuiva. „Unele lucruri au fost făcute în grabă şi în pripă,şi cu anumiţi oameni de fotbal care au dezinformat Consiliul Local şi Primăria. De asemenea practici eu mă delimitez. Contractul cu Reşiţa a fost făcut relativ repede, pentru că trebuia repede înscrisă o echipă de Liga a II-a. Noi aveam contacte cu patru echipe, printre care şi această echipă de la Vâlcea. Am făcut acel contract, iar după toate acele argumente aduse de dânsul, argumente financiare, am considerat că dânsul se ţine de cuvânt. În contract şi mai ales în partea a doua, un contract foarte stufos, pe lângă echipă, pe lângă locul de Liga a II-a, scrie foarte clar să asigure toate condiţiile pentru buna desfăşurare a activităţii sportive. Dânsul nu a mai virat bani de foarte mult timp. Acolo nu scrie cât trebuie să vireze dânsul. Verbal ne-a spus că dacă daţi cel puţin un miliard avem şanse să ne batem la promovare. A încercat, a driblat în mare măsură Consiliul Local, colegii de la primărie, nu a spus negru pe alb: aici invoc imoralitatea, atât trebuie să dau pe lună. Consider că a fost o lacună, nu ştiu dacă ne-a păcălit”, a afirmat Stepanescu.

Se joacă la tribunal!

Meciurile Metalului se vor juca în acest sezon cel mai probabil la tribunal şi nu pe terenurile din Liga a II-a. Primarul Reşiţei nu-şi face griji, e convins că Rufă va pierde categoric, deşi ieri recunoştea că actele nu sunt deloc favorabile administraţiei publice locale. „Fiecare poate să apeleze la cine doreşte, spune primarul, şi la instanţă, şi la alţii, la vecini, la prieteni, la cine doreşte. Şi noi o să apelăm la prevederile legale şi la cele morale. Noi oferim bani, nu luăm! Oferim aceleaşi sume pe care le-a primit şi la Vâlcea sau pe unde a mai umblat, că nu a prea stat mai mult de un an într-un loc. Au fost donaţi jucători, vânduţi fără acordul nostru. De ce pleacă jucătorii, de ce nu au fost date salariile la timp, de ce furnizorii de servicii din Reşiţa nu sunt plătiţi de atâta timp?”

Dacă Rufă nu e om de cuvânt şi nu stă într-un loc mai mult de un an, dacă Reşiţa ştia că nu are bani şi că Rufă nu se obligă la prea multe, atunci se pun întrebările fireşti: De ce a fost adus, de ce a fost chemat în Valea Domanului, de ce i s-au acceptat toate condiţiile şi de ce nu i s-au solicitat atunci garanţiile despre care se vorbeşte astăzi?! Nu de alta, dar nu te poţi asocia pe 49 de ani fără să ai habar cu cine şi în ce condiţii!

Cartonaş roşu!

Până ca microbiştii reşiţeni să primească răspuns la aceste chestiuni, primarul a anunţat executarea lui Carol Gurgu, fostul său om de încredere, devenit astăzi vinovatul principal pentru toate relele din fotbalul reşiţean. „Rezultatul controlul de audit: 3,7 miliarde de lei vechi au fost plătite în avans sau neconform cu acele înţelegeri pentru că grupele de copii sunt ale FC Şcolar şi noi nu am plătit din aprilie clubul Metalul. Suma a fost recuperată. Am băgat în Comisia de Disciplină toţi colegii responsabili, iar astăzi (n.r. – marţi) am semnat destituirea unuia pe care îl cheamă Carol Gurgu. Nu va mai lucra la primărie. Cel care a semnat şi nu a informat consiliul de toate aspectele astea! A fost o perioadă coordonator sau director!”, a precizat primarul Reşiţei.

 

Dat afară de la CSM Şcolar, unde antrena în prezent o grupă de juniori, Gurgu rămâne antrenor secund la Metalul. În ciuda faptului că Stepanescu se îndoieşte acum şi de calităţile lui de antrenor, nu numai de cele de manager. „Nu l-am ales eu, nu l-aş alege şi nu v-aş recomanda să-l alegeţi!”, s-a dezis edilul de Carol Gurgu. Acesta nu a făcut deocamdată prea multe comentarii, dar e de aşteptat să faulteze dur. „Nu am ştiut că am fost destituit. Aştept să primesc decizia Comisiei de Disciplină, după care voi face mai multe comentarii. Vă pot spune doar că în perioada în care am coordonat CSM Şcolar s-au făcut controale de către primărie, audit şi nu a fost niciun fel de neregulă. În plus, termenii colaborării dintre CSM Şcolar şi Metalul au fost cunoscuţi şi aprobaţi de toată lumea. După ce mi se comunică decizia voi putea face mai multe declaraţii”, a spus Carol Gurgu pentru expressdebanat.ro, admiţând că sunt şanse mari să ajungă în instanţă, considerând că i se face o nedreptate.

Stepanescu a încheiat declaraţiile de ieri pe teme fotbaliste într-o notă optimistă, dar mai puţin serioasă. Ia în calcul varianta ca membrii galeriei, microbiştii, să cumpere acţiuni la SC Metalul Reşiţa SA. Chiar el ar scoate din buzunar câţiva bani, pentru că „există şansa de a redresa fotbalul”!

Comments

 1. Marius says:

  Nu avem timp de dezgropat cai morti. Cine si cat dar si unde a gresit? Important e ca noi sa cumparam echipa si sa intram in normalitate. Daca ne pripim si facem lucrurile numa pana la juma asa vom pati intotdeauna(ultimii 2 ani acest lucru ne-au aratat)Mai avem timp sa ne organzam si sa facem o echipa banateana puternica si valoroasa.

 2. grobobar says:

  În 2013,în liga a 3-a, în tur, cu Bobar preşedinte CSMŞcolar a pierdut toate meciurile de pe propriul teren cu excepţia acelui 3-1 cu …FC Caransebeş. Bobar, ademenit de Borcea a fugit la Ştefăneşti unde a adus echipa dn virtual promovată în una care suflă a pagubâ la 7 puncte de lider! În retur, la Reşiţa,cu Gurgu preşedinte, CSMŞc.n-a pierdut niciun meci cu excepţie unui joc cu cei de la Motru care vor promovat la ei acasă. În acest moment o infuzie de 12 miliarde pe an ar fi dus echipa cu certitudine în liga a 2-a cu Roco Sandu antrenor,dar un sinucigaş proiect,a dus la moartea CSMR-ului,a Gloriei, a Muncitorului. Astfel Reşiţa s-a înhăitat cu bucureşteanul parior Rufă Edmond Cătălin, Jean Turmacu şi mercenarii lor din Vâlcea. După Dinel Staicu, Dragoş Mărăşoiu,Dan Izvernari, Dan Leasă laitmotivul galeriei”Banii Reşiţei îi papă, alt mitic, aceeaşi ţeapâ!” devine veşnic valabil în Valea Domanului.

 3. un om liber says:

  ma! dar voi nu sinteti in stare sa avem si noi echipa? sinteti atit de delasatori si nici nimic nu realizati in acest oras? de ce naiba nu lasati treburile pe mina altora mai priceputi decit voi?

 4. Rossoner says:

  Ne plangem toata ziua ca ne-a fraierit unul sau altul. Noi suntem in stare sa ducem ceva la bun sfarsit? Nu au intrat in Valea Domanului ca niste cotropitori ,noi i-am invitat aici pentru ca n-am fost hotarati niciodata sa ne luam destinul fotbalistic in propriile maini.Asa vad eu situatia actuala.

 5. petre inspirescu says:

  Nici acum nu se dezice tov. primar de
  stilul lui inconfundabil,DA VINA PE ALTCINEVA!Bine ca nu a zis ca femeia de serviciu este de vina.Daca il punea pe Talpes sa monitorizeze activitatea fotbalistica, nu se intampla asa ceva si Rufa era deja inchis!

 6. eu says:

  nu da vina aiurea pe cineva , da vina pe cel care a semnat aiurea. poate concedierea a mai venit si in urma procelui pe care gurgu la avut in urma ” scaunelor albastre ” . cum drac sa cumperi ca presedinte de club scaune albastre, cand culorile clubului sunt rosu negru ?

 7. eu says:

  imi cer scuze, dar dupa cateva ore vad ca in loc de proces am scris procelui.

 8. pestele says:

  @eu…petro..nu-i nimic ca ai gresit..mihaitza te iarta! noi am crezut ca ai vrut sa scrii ,,procentului” nu ,,procesului”! Asa mai avea sens toata treaba! AAA…vezi ca si ,,la”in situatia aia se scrie cu cratima. Se scrie impreuna numai cand spui LA PADURE!

 9. MIAI STERPELESCU says:

  acest domn primar mare iubitor de folclor si folcloriste nu avea mult si ajungea senator. mare ghinion pt resita ca nu a ajuns in parlament. in afara de sindrofii cu muzicanti platiti regeste din bani publici nu va face niciodata nimic in resita, asa ca dragi resiteni iubitori de fotbal ori va luati adio de la fenomen ori va scapati de „ miai a nostru„la viitoarele alegeri locale.

 10. eu says:

  am inteles domnule peste. de cate femei te ocupi si ce preturi ai? poate facem afaceri domnule peste

 11. COSMIN says:

  PT TOTI “CUNOSCATORII ” GEN FOTO FUCHS , GUSCA SI ALTII CARE HABAR N-AU DE FOTBAL , LE AMINTESC CA “MARII FOTBALISTI DE LA NOI DIN JUDET” AU PIERDUT CU 5 0 IN FATA UNEI ECHIPE DE LIGA 5
  MAI BAIETI NU INTELEGETI CA NU MAI AVEM FOTBALISTI!!!!!CARAS SEVERINUL ESTE ZERO , IN CONDITIILE IN CARE SUNT ZECE GRUPE DE COPII IN RESITA….PE CARE STEPANESCU II PLATESTE DEGEABA???????????????????

 12. Liviu says:

  cosmin…nici nu sti in ce liga joaca ripensia…asa mai bine taci…

 13. eu says:

  lasa cosmine ca pe fiutu il duci la fcsb

 14. eu says:

  FC Caransebes Fotbal-Ripensia Timsoara 0-4 !!!!! in primul amical cu noul staff tehnic,acestia mai au mult de munca pana sa faca o echipa competitiva…. ma cosmine a luat caransebesul care e in liga 2 bataie urata si tu zici de scolar. vezi ca Liviu are dreptate cand zice ca esti tampit ? daca ripensia nu juca cu doar 2 zile inainte la Resita le dadea paurilor mai vreo 3-4 boabe

 15. dovlecel says:

  fotbalul este un sport mai greu decat furatul copacilor in padure sau numaratul oilor la cornereva, asa ca nu mai sperati sa se faca vreo echipa in oras cu acest ”idil”