TUPEU. Chebuțiu târăște Primăria Reșița prin instanțe. Vrea un munte de bani!

 

Pe lângă faptul că a distrus Uzina Constructoare de Mașini și a pus mâna pe Muzeul de Locomotive, acum Adrian Chebuțiu vrea bani de la administrația publică locală.

De altfel, subiectul a ajuns în dezbaterea Consiliului Local printr-un proiect de hotărâre care s-a referit la aprobarea unor măsuri pentru soluționarea litigiilor dintre SC Nextcity SA, fostă Velo City, și Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița.

Litigiile dintre cele două părți se află pe rolul instanțelor de judecată încă din 2013, după ce cu doi ani mai devreme controversatul om de afaceri, pus în libertate în prezent de judecători, a promis mii de locuri de muncă în municipiul reședință de județ și o investiție cum n-a mai văzut orașul, în valoare de milioane de euro. Între timp însă, au început problemele cu legea și totul a fost lăsat baltă. Chebuțiu a amenințat că se mută la Bocșa, după ce în urma unor studii pe care le-ar fi comandat pentru Parcul Industrial a constatat că terenul nu ar fi propice dezvoltării unei afaceri.

Suntem în 2015 …  investiția n-a mai demarat nici la Reșița, nici la Bocșa, nici în altă parte, semn că Adrian Chebuțiu a dat dovadă, ca de obicei, doar de un talent oratoric ieșit din comun.

În urma sa însă au rămas litigii. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul Reșiței. Pe lângă faptul că vrea ca administrația locală să plătească studiile comandate de firma sa din banii reșițenilor, ține blocată și zona, fără să plătească sumele pe care le datorează în schimbul terenului primit în concesiune, și nu gratuit din partea administrației.

„Consilierii locali au respins o propunere deplasată: să acceptăm plata unor studii pe care ei le-au făcut cu diverse firme. De altfel, fiind un proces pe rol, am lăsat la latitudinea instanței să decidă. Ei nu pot accepta un singur lucru: dacă nu pot face investiția pentru care au fost realizate aceste relații dintre noi și ei, să îi lase pe alții să facă investiții (…) Cei de la Next City sper să înțeleagă că e bine să rămână acel proces pe rol și să își retragă concesiunea, pentru că din 2013 nu au plătit primăriei niciun leu. Au zis că se mută ba la Bocșa, ba în altă parte … Dacă nu au activitate productivă nu primesc nimic”, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței, în urma ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Discuții pentru investiții noi

În altă ordine de idei, reprezentanții executivului spun că sunt în discuții avansate cu alte două firme pentru a se stabili la Reșița. Pentru un prim investitor s-a semnat deja autorizația de construire a unei hale, iar cel de al doilea, care ar urma să creeze în oraș 400 de locuri de muncă în plus față de cele pe care le are în prezent, își dorește extinderea producției. Locația însă nu este aleasă încă. „1.300 de locuri de muncă s-ar putea crea în zona industrială sau în altă parte, pentru că domniile lor mai au în vedere și un alt spațiu care nu aparține primăriei. M-ar bucura dacă vin, totuși, în parc”, a precizat Stepanescu.

Comments

  1. cris11 says:

    Doi penali, unul mai specializat ca altul.Unul a furat tot, celalalt a distrus tot…jale ce a ajuns Resita,pacat!

  2. pai e exact invers says:

    Nu va suparati dar cum poate fi titlul articolului “Chebuțiu târăște Primăria Reșița prin instanțe. Vrea un munte de bani!”, cand societatea comerciala S.C. Next City S.A. are calitatea de parat in respectivul dosar aflat pe rolul Tribunalului Caras-Severin??? Titlul corect al articolului ar trebui sa fie exact invers: “Administratia locala taraste prin instante pe S.C. Next City S.A.”, nu? In plus, persoana fizica Chebutiu nu are nicio calitate in aceste dosare, ci persoana juridica S.C. Next City S.A.
    O alta dezinformare marca Express de Banat, nu degeaba i-au si stramutat procesul penal din cauza minunilor pe care le-ati scris pe aici!
    Unde ati facut facultatea de jurnalism, la Eftimie Murgu? :)))