CEZ România și Crucea Roșie Română demonstrează, în nouă județe din țară, că „Un gest de bine nu e prea scump”

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Dar din dar se face Rai… Acesta ar putea fi motto-ul Grupului CEZ România care a gândit și implementat campania umanitară „Un gest de bine nu e prea scump” prin intermediul căreia, în prag de sărbători, vor fi oferite mese calde celor cu posibilități materiale reduse, scopul principal al demersului fiind acela de a reda speranța în rândul beneficiarilor, mai ales în aceste vremuri nesigure.

Strategia campaniei „Un gest de bine nu e prea scump” are la bază trei elemente-cheie. CEZ România acordă anumite beneficii oamenilor de afaceri din domeniul HoReCa care, la rândul lor, se oferă să pregătească porții de mâncare destinate celor fără posibilități, publicul țintă fiind indentificat cu ajutorul reprezentanților Crucii Roșii Române: copii instituționalizați, victime ale violenței domestice, vârstnici sau familii sărace.

„Anul acesta, lumea în care trăim s-a schimbat complet, dar legătura pe care o avem cu oamenii din comunitate și cu partenerii noștri a devenit și mai puternică. Știm că împreună putem mai mult decât separat, așa că ne-am unit forțele cu Crucea Roșie Română și cu clienții HoReCa, arătând că #ungestdebinenuepreascump. Gestul nostru de bine în pragul sărbătorilor de iarnă este o masă sigură pentru persoanele din medii defavorizate”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

În completarea celor subliniate de Ondrej Safar și Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română, a ținut să transmită un mesaj la fel de cald:

„Unul din efectele sociale imediate ale pandemiei este creșterea gradului de sărăciei a persoanelor din medii defavorizate. Asigurarea hranei zilnice a devenit pentru cei nevoiași cea mai mare provocare iar calitatea vieții acestora este grav afectată. Suntem recunoscători partenerului nostru CEZ România care se implică, pentru a doua oară în acest an, în problemele comunității aducând speranță și alinare celor care au cea mai mare nevoie”.

Până în prezent, firmele partenere ale Grupului CEZ sunt următoarele: Restaurant Papillon (Pitești), Shaaban (Craiova), Hotel Anna (Târgu Jiu), Restaurant Tropical (Drobeta Turnu Severin), Restaurant Bulevard (Slatina), Unicom (Alexandria), Motif (Reșița), Restaurant Byblos (Constanța), Levant – Restaurant Libanez (Râmnicu Vâlcea).

„Le-am oferit tuturor partenerilor posibilitatea să:

– doneze cadoul primit de la noi și să dăruiască mese calde persoanelor aflate în situații de viață foarte dificile, beneficiari ai programelor Crucii Roșii Române. Clienții CEZ locali din sectorul HoReCa, cei care se confruntă cu mari provocări anul acesta vor pregăti cu grijă mesele calde pe care le vor livra în perioada 15-31 decembrie;

– să primească cadoul de Crăciun #acasă. Darul este pregătit special și conține obiecte realizate de antreprenorii locali, care au nevoie de susținerea noastră”, au mai completat inițiatorii demersului.

Iată și județele beneficiare ale acestui proiect:

– Argeș: beneficiarii sunt înscriși în cadrul Asociației „Sfinții Spiridon și Irina” și sunt copii instituționalizați, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane;

– Dolj: familii cu posibilități materiale reduse, aflate pe raza comunei Cârcea;

– Gorj: copii din comuna Bălești, din familii care se confruntă cu probleme financiare și de natură socială;

– Mehedinți: persoane din medii defavorizate, aflate în evidența DGASPC Mehedinți;

– Olt: vârstnici cu pensia insuficientă pentru asigurarea hranei zilnice, fără venituri sau cu venituri mici, dar care nu pot beneficia de măsuri de sprijin guvernamentale și care nu beneficiază de alte forme de susținere financiară;

– Teleorman: persoane din comunitatea din Ciuperceni, în care se regăsesc mulți copii din familii defavorizate, copii cu dizabilități, copii din familii monoparentale, vârstnici fără ajutor;

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

– Caraș-Severin: copiii din cadrul centrului de zi din Anina, aflați în situații de risc, care în cadrul centrului își pot face temele, mănâncă sau participă la activități;

– Constanța: copiii din cadrul Centrului de primire Minori și de la Casa de tip familial Decebal; Vâlcea: beneficiarii centrului de copii Pinocchio și ai căsuței de tip familial „Nicoleta”, din orașul Băbeni;

– Vâlcea: beneficiarii centrului de copii Pinocchio și ai căsuței de tip familial „Nicoleta”, din orașul Băbeni. 

Reamintim că, în luna aprilie, tot prin intermediul partenerului Crucea Roșie Română – filialele Argeș, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Teleorman, Caraș-Severin și Olt, Grupul CEZ, în România, a donat peste 20.000 kg de alimente, în valoare de 180.500 lei pentru 1.850 de beneficiari, persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale și sociale.

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power și CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

După procesul de separare a activităţilor (unbundling), încheiat cu succes în anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeste 1,3 milioane de clienţi.

Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfărşitul anului 2012. Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Începand cu 2018, CEZ ESCO România oferă soluţii de eficienţă energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanţă la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluţii de încălzire, de răcire şi/sau alimentare cu energie).

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7.000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe: www.crucearosie.ro.

 

 

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/