Cum a reușit un partid fără sediu să intre în Parlamentul României?

untitled design set 970x90 px

Se întâlnesc în parcări, în parcuri și la biserici. Se roagă, își împărtășesc gândurile, trăirile și obiectivele ce le au, apoi fiecare pleacă să facă muncă de teren în favoarea partidului. Pare desprins din filmele romantice ale vremii, când eroii visau să ajungă cineva. Și totuși, vorbim de un partid care, la alegerile de duminică, a obținut un scor ce îi permite să intre în Parlament. Este povestea reală a Alianței pentru Unirea Românilor, Filiala Caraș-Severin.

În urmă cu 40 de zile (exact cât ține Postul Crăciunului), această filială nici nu exista. Letiția Aman, cea care a reușit o astfel de performanță, s-a apucat de lucru, adunând în jurul ei 4 (patru) creștini. De la patru s-au făcut 10 în prima săptămână, apoi 100, iar astăzi, dacă e să-i dăm crezare, s-a ajuns la 1.000!

La nivelul județului Caraș-Severin, potrivit rezultatelor provizorii, AUR a obținut 7,46% la Senat și 6,79% la Camera Deputaților, depășind partide cum ar fi PMP sau Alianța USR-PLUS.

„Am știut de la început că vom reuși. Am realizat sondaje de opinie și am văzut că oamenii așteaptă exact ceea ce noi le ofeream. Nimeni nu ne-a crezut. Am vrut să publicăm aceste sondaje, însă presa nu ne-a primit. Ne-a luat în batjocură. Nu știu de ce, poate nu interesa un partid abia înființat.”, mărturisește președinta AUR Caraș-Severin, numărul unu pe lista de la Camera Deputaților.

În ciuda neajunsurilor de tot felul, Letiția Aman povestește că munca de partid a continuat și cu o mai mare intensitate.

„Am depus o muncă colosală și a fost un adevărat calvar, cu zile și nopți nedormite. În ultimele 48 de ore, de exemplu, eu am dormit mai puțin de o oră. Așa a fost mereu. AUR este un partid în care se muncește pe brânci. Pentru mine, cea care a condus cu ani în urmă 100 de muncitori pe un șantier, nu a fost nicio problemă. Sunt obișnuită cu disciplina, cu rigurozitatea și cu efortul pe care trebuie să-l depui atunci când vrei să faci ceva.”, este de părere președinta AUR Caraș-Severin.

De unde atâta forță? „De la Dumnezeu, la care ne rugăm toată ziua.”, ne asigură Letiția Aman.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/