Cel mai important festival din Caransebeș este în moarte clinică! „Eu l-am făcut, eu îl omor!”

Consilierii PSD se opun distracției prelungite la Serbările Cetății. Evenimentul, devenit tradițional la Caransebeș înainte de începerea fiecărui an școlar, nu va primi suma solicitată de Casa de Cultură „George Suru”, organizatorul manifestărilor.

Din bugetul solicitat de instituția de cultură au fost aprobate sumele de 60.000 de lei pentru întocmirea documentației și avizarea ISU la Cinema, 48.000 de lei pentru organizarea evenimentului „Ansamblul Doina Banatului la 65 de ani”, iar pentru Serbările Cetății consilierii au propus suma de 42.000 de lei. Banii sunt insuficienți, a argumentat directorul Casei de Cultură, care a venit cu precizări privind durata de organizare de 4 zile, cu desfășurarea de spectacole și concerte în Parcul Teiuș: „Avem nevoie de 200.000 de lei. Am cerut ca și anul trecut. Nu ne putem bate joc de cel mai important festival al Caransebeșului”, a spus Ioan Cojocariu.

Primarul Felix Borcean a propus ca o soluție de compromis organizarea festivalului în formă scurtă, de trei zile, însă directorul instituției de cultură a argumentat că, în aceste condiții, comercianții nu se deplasează din țară pentru vineri, sâmbătă și duminică, așa că există riscul să fie un festival sărac. „Oamenii nu vin să plătească taxa de închiriere teren pe domeniul public pentru 3 zile. Și, dacă nu e muzică și distracție, degeaba vin ei de joi că nu le cumpără nimeni produsele. Ori facem festivalul așa cum ne-am obișnuit, ori nu-l mai facem… eu l-am făcut, eu îl omor”, a declarat Ioan Cojocariu în ședința de Consiliu Local.

„Nu am fost de acord cu cheltuielile mari cerute de Ioan Cojocariu, iar consilierii PNL au achiesat la cerințele noastre, împreună cu primarul și am amânat proiectul. Nu știu ce căutau în sală angajații Primăriei în timpul programului, căci intervenții nu au avut decât doi. Am cerut revizuirea cheltuielilor și cu banii economisiți să rezolvăm apa în Valea Cenchii. În rest, am votat proiectele propuse”, își motivează votul liderul grupului PSD, Florin Bogdea.

În mod normal, Festivalul „Serbările Cetății” ar trebui să se desfășoare în perioada 8 – 11 septembrie. Consilierii au amânat însă acest punct de pe ordinea de zi până la ședința viitoare, când s-a solicitat să fie detaliată fiecare cheltuială pentru acest eveniment.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Artificii, Bere Gratis și Paula Seling. Toate, în Cetatea Caransebeș!

FOTO. Cavalerii au invadat Cetatea Caransebeș. Urmează Bere Gratis și Paula Seling!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/