FOTO. Cavalerii au invadat Cetatea Caransebeș. Urmează Bere Gratis și Paula Seling!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Festivalul „Serbările Cetății – 2015”, ediţia a XII-a, și-a deschis porțile la Caransebeș prin parada portului și a costumelor participanților.

Pe traseul Piața Revoluției (sediul Primăriei Caransebeș), Arcul Împăcării – str. Episcopiei – P-ța G-ral Ioan Dragalina – str. N. Bălcescu – str. Cloşca –  Parcul Teiuș trecătorii au putut admira cavaleri și domnițe, soldați romani, oșteni daci, ieniceri pe cai de luptă și saltimbanci, dar și ansambluri de cântece și dansuri populare din zona Banatului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157658093799000″]

Deși vremea nu prea ține cu petrecăreții în acest weekend, în parcul de agrement Teiuș reprezentanții Asociației Culturale „Terra Dacica Aeterna” din Cluj Napoca au prezentat scene de viaţă civilă și militară dacică, romană, sarmatică și turcească, dar și demonstrații de luptă călare din perioada medievală cu cascadorii ecveștri de la Întorsura Buzăului. În toate aceste zile vor fi efectuate tot felul de prezentări și demonstrații la tir cu arcul și luptă cu Asociația „Grupul de Reconstituire Istorică «Terra Ultrasilvana»” din Brașov. Se dau lupte și între cavaleria medievală ecvestră și pedestrime și se prezintă scene din viața cavalerilor în corturi medievale cu Paladinii de la Terra Medies din Mediaș.

Caransebeșenii se pot bucura și de foarte multe demonstrații practice de meșteșuguri uitate de dulgherie și fierărie forjată cu Asociația Calfelor Călătoare (Germania și Elveția) și de dansuri medievale cu Ansamblul Nosa, dar și de jonglerii cu foc cu formațiile Sirius (Sibiu) și Fire Dream (Mediaș).

promovare banner maxagro Muzeul TM

Muzica de cimpoaie și tobele medievale cu grupul Holloenek din Ungaria vor răsuna în Teiuș, iar jocurile medievale, jongleriile, cascadoriile medievale ecvestre vor fi la ele acasă.

Ziua de duminică este rezervată concertelor. De la ora 19.00, formaţiile Box Office și Lambrino vin cu coveruri după melodii cunoscute, urmate de show-ul Paulei  Seling și al formației sale. Programul muzical este încheiat de trupa Bere Gratis și, conform tradiției, pentru a marca încheierea vacanței de vară caransebeșenii au parte de un ultim foc de artificii înainte de începerea școlii.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/