Lacătul pentru închiderea Pieței Reșița Nord e pregătit! Funcționează ilegal!

Locuitorii cartierului reșițean Govândari ar putea rămâne fără piaţă după ce conducerea DSVSA a descoperit că aceasta funcţionează din 2015 fără autorizaţie sanitar-veterinară!

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spune că anul acesta Piaţa Reşiţa Nord funcţionează ilegal, fără să fi obţinut autorizaţia sanitar-veterinară de funcţionare şi că, mai mult, ignoră legislaţia şi normele în domeniu, după ce s-a extins atât pe străduţa din spatele blocurilor nr. 2 şi 4 de pe Aleea Daliilor, cât şi în parcarea de la blocul ANL din zonă!

Directorul executiv Dorin Imbrea ne explică, cu ordinul de ministru în mână, că modul în care se comercializează astăzi produsele în Piaţa Reşiţa Nord este un pericol pentru sănătatea publică. Asta pentru că aceste produse nu se pot vinde pe stradă sau prin parcări, condiţia obligatorie fiind să se vândă într-o hală! „Vom lua în calcul şi măsura închiderii locaţiei dacă nu se conformează!”, spune Imbrea.

Pericolul cel mai mare este pentru produsele care pot fi contaminate prin expunerea în locuri neamenajate corespunzător. Medicul din fruntea DSVSA atrage atenţia cu precădere asupra produselor care se consumă fără a fi tratate termic, cum sunt roşiile, ardeii sau fructele.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Conducerea SC Pieţe Reşiţa SA, deşi am avut o lungă discuţie despre situaţia de la Piaţa Nord, a evitat să ne informeze că locaţia funcţionează fără autorizaţie sanitar-veterinară de funcţionare, dar a spus că, de la 1 ianuarie, comercianţii vor putea vinde doar în hală. Probabil că există măcar intenţii de autorizare sanitar-veterină. Rămâne de văzut dacă, după vizita inspectorilor DSVSA, condiţiile existente îndeplinesc normele legale de autorizare sau, de la anul, vom cumpăra roşii şi castraveţi doar din Piaţa Reşiţa Sud. Situaţie în care transportul cu autobuzul ar costa mai mult decât un kilogram de cartofi!

CITEȘTE ȘI:

[FOTO/VIDEO] Comercianții din pieţe, ameninţaţi cu Poliţia! Condiţii civilizate de vânzare… mai târziu!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/