Campionii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă iau startul la Rio! „Azi este ziua voastră și nimic nu va putea să vă oprească!”

19 august este ziua cea mare pentru campionii marșului românesc. Reșițenii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă se vor alinia astăzi la startul celei mai dure probe a atletismului, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Prezența la Jocurile Olimpice este un vis împlinit pentru campionii reșițeni, dacă Marius Cocioran este pentru a doua oară la competiția supremă, în schimb Narcis Mihăilă concurează în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice. Ziua de 19 august poate deveni una de referință în cariera sportivilor reșițeni. Obiectivul celor doi ambasadori ai sportului românesc este stabilirea de noi recorduri personale la 50 km marș, ceea ce pentru Marius Cocioran ar însemna un nou record al României în această probă. Recordul stabilit în 2015 de Marius Cocioran la Cupa Mondială de la Murcia, 3h:55:59, rezultat care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice, încă stă în picioare. Marius Cocioran este capabil de a-și doborî propriul record.

Narcis Mihăilă a dat lovitura anul acesta, pe 8 mai, la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Roma, trecând linia de sosire după patru ore, patru minute și 42 de sutimi, rezultat care l-a dus la Rio. Astăzi țintește un timp și mai bun decât la Roma, fiind încrezător în potențialul său. La Rio își poate îndeplini și baremul de participare la Campionatul Mondial de anul viitor, de la Londra.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Arc peste timp. Jocurile Olimpice, de la medalia lui Gheorghe Megelea la recordurile lui Marius Cocioran și Narcis Mihăilă

Antrenorul Octavian Măzăran are încredere în elevii săi și le transmite un mesaj motivațional înaintea cursei ce va începe la ora 14, ora României.

„Azi este ziua pentru care ați muncit și v-ați dăruit în ultimii ani, este ziua pentru care ați făcut zeci de mii de kilometri, ziua pentru care v-ați sacrificat viața personală, ziua la care ați visat în fiecare noapte! Azi, pentru voi, este ziua la care mulți oameni visează, dar nu o vor descoperi niciodată!AZI ESTE ZIUA VOASTRĂ ȘI NIMIC NU VA PUTEA SĂ VĂ OPREASCĂ!
Sunt convins că veți lupta până la capăt și nu vă veți da bătuți, aveți credință, credeți în voi și trebuie să credeți în abilitățile voastre, credeți în munca voastră, credeți în ceea ce v-ati propus și pentru ce ați muncit.
FIȚI DE NEOPRIT!
VĂ VEȚI ÎNDEPLINI VISUL!”

80 de concurenți se vor alinia la startul probei de 50 km marș. Marius Cocioran va avea numărul de concurs 217, iar Narcis Mihăilă 218. Recordul olimpic în această probă îi aparține australianului Jared Tallent, 3h:36:53, stabilit la Londra în 2012, în timp ce recordul mondial a fost stabilit de francezul Yohann Diniz, 3h:32:33, la Zurich, în 2014.

Emoțiile noastre nu se limitează doar la proba de 50 km marș. Tot astăzi, cu începere de la ora 20.30 (ora României), va concura în proba feminină de 20 km marș, Ana Veronica Rodean, o sportivă originară din Alba Iulia, dar cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița). Prezența la Jocurile Olimpice i-o datorează antrenorului Octavian Măzăran, acesta fiind cel care a determinat-o pe Ana Rodean să revină în proba de marș.

CITEȘTE ȘI:

Mii de kilometri pentru Rio! Reșițenii vor să fie recordmeni la Jocurile Olimpice!
Ana Rodean s-a calificat la Jocurile Olimpice! “Datorită lui Tavi Măzăran m-am reapucat de marș!”
„Nebunia“ lui Octavian Măzăran: calificări pe bandă rulantă la Jocurile Olimpice!