Ana Rodean s-a calificat la Jocurile Olimpice! “Datorită lui Tavi Măzăran m-am reapucat de marș!”

Ignorată la Alba Iulia, apreciată la Reșița, Ana Rodean a reușit aseară să-și împlinească un vis mai vechi. Atleta legitimată la CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ana Rodean, sportivă din Alba Iulia, a făcut parte din echipa României care a concurat sâmbătă seara la Roma, la Campionatul Mondial de marș pe echipe, alături de o altă atletă legitimată la CSU Reșița, Mihaela Pușcașu, de o studentă la Universitatea “Eftimie Murgu” Reșița – Andreea Arsine, dar și de Mihaela Acatrinei. Cu timpul de o oră, 35 de minute și 38 de secunde realizat în proba de 20 km marș, Ana Rodean și-a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice.
Încurajată de antrenorul Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reșița, Ana Veronica Rodean a revenit în proba care a consacrat-o, după ce mai bine de doi ani a stat deoparte de concursurile de marș. Așa cum spune chiar sportiva, încrederea pe care i-a acordat-o antrenorul reșițean a determinat-o să se reapuce de marș. Și nu a regretat deloc. La 32 de ani își trece în palmares prezența la Jocurile Olimpice, la cea mai importantă competiție sportivă de pe planetă.

“Este pentru prima oară când mă calific la Jocurile Olimpice. După ce o perioadă de aproximativ trei ani am cochetat cu probele de alergare. Am alergat și la maraton, marșul nu a mai fost o prioritate pentru mine. Datorită lui Tavi Măzăran m-am reapucat de marș, încurajată și susținută de Clubul Sportiv Universitatea Reșița. Tavi (Octavian Măzăran – n.r.) a avut încredere în mine și tot a insistat să mă reapuc de marș, întrucât am șanse mari să obțin calificarea la Jocurile Olimpice. Uite, că s-a îndeplinit acest lucru. Sunt foarte încântată, e un vis mare de-al meu , un vis care devine realitate. Mă așteptam la această calificare, pentru că la Campionatul Național de marș desfășurat la Reșița, am reușit un timp cu mult mai bun decât cel reușit la Roma. E clar, știam că pot obține această calificare. După participarea la Balcaniadă, unde din păcate am abandonat, menajându-mă oarecum pentru Campionatul Mondial pe echipe de la Roma. N-am fost în apele mele la Balcandiadă și dacă terminam cursa, probabil că îmi reveneam mult mai greu după competiția aceea și se dădea peste cap și pregătirea pentru Mondialul pe echipe“, a declarat Ana Veronica Rodean, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro.

Atleta a vorbit și despre problemele de la CS Unirea Alba Iulia: “Din cauza problemelor financiare de la CS Unirea Alba Iulia am renunțat câțiva ani la marș, neavând susținere de niciun fel din partea clubului, din partea autorităților, dar asta este situația la noi în țară, din păcate. Îmi pare bine că Tavi a avut încredere în mine și m-a luat sub aripa lui la Universitatea Reșița. Altfel, nu cred că aș fi reușit, pentru că la noi, în Alba Iulia, la clubul Unirea nu prea ne oferă condiții de pregătire. Probabil că o să reprezint la Campionatul Național și pe CS Unirea Alba Iulia. Trebuie să-mi fac datoria și față de ei, deși, între ghilimele, nu prea merită. Dar, o fac mai mult pentru antrenorul meu. El, fiind antrenor la clubul acesta, cu siguranță o să particip, așa zic eu. Voi concura la Naționalele din vară pentru CS Unirea, la echipe. Iar la individual, punctele se împart la cele două cluburi.“

Astăzi, avem din nou emoții, pentru că în competiție vor intra băieții. Din echipa României care va concura în proba de 50 km marș fac parte trei atleți legitimați la cluburi sportive din Reșița: Marius Cocioran, deja calificat la Jocurile Olimpice, Narcis Mihăilă (ambii de la CSM-CSU Reșița) și Alin Florin Știrbu (CSU Reșița). Cursa va începe la ora 10, ora României.