Reșițeanul Narcis Mihăilă s-a calificat la Jocurile Olimpice!

explo 1000x200

Încă o veste bună ne-a venit din capitala Italiei. După ce aseară Ana Rodean a obținut biletele pentru Rio de Janeiro, astăzi un alt atlet legitimat la un club sportiv din Reșița s-a calificat la Jocurile Olimpice!

Narcis Mihăilă a făcut parte din echipa României care a participat la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Roma și a terminat cursa de 50 km marș cu timpul de patru ore, trei minute și 42 de secunde, ceea ce echivalează cu o binemeritată calificare la competiția supremă. Narcis Mihăilă este al patrulea atlet legitimat la un club sportiv din municipiul de pe Bârzava care își îndeplinește baremul de calificare la Rio!
Ceilalți trei sunt Claudia Ștef (a obținut calificarea pe vremea când concura pentru CSU Reșița), Marius Cocioran (CSM-CSU Reșița) și Ana Veronica Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița).

Nimeni nu credea că se pot obține atâtea calificări, doar antrenorul Octavian Măzăran a avut încredere în sportivii săi. A strâns în jurul său, la CS Universitatea Reșița, cam tot ce are mai bun marșul românesc la ora actuală. Iar rezultatele se văd. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât doi dintre sportivii calificați sunt chiar reșițeni, Marius Cocioran, aflat la a doua prezență la Jocurile Olimpice, și Narcis Mihăilă, care și-a jucat la Roma ultima carte pentru competiția supremă. A mers pe principiul totul sau nimic și a izbândit. Narcis Mihăilă (CSM-CSU Reșița) și-a îmbunătățit timpul personal cu 23 de minute. În vară, când se va afla la Rio, va împlini 29 de ani.

“Azi a fost cea mai bună zi a mea din ultimii doi ani. Cursa a ieșit cum nu se putea mai bine, a ieșit exact cum a trebuit. Pe la primii cinci kilometri a fost puțin mai greu, dar de acolo parcă venea totul de la sine. Pe la kilometrul 40 am văzut că mai aveam 54 de minute din timpul de barem, și dacă veneam 54 de minute pe ultimii zece kilometri, tot îmi făceam baremul. Mi-am dat seama că se poate și parcă mai încrezător am fost. Pentru mine, această calificare înseamnă totul. Cred că ar fi fost ultimul tren pentru mine. Dacă nu reușeam, cred că încheiam cariera de sportiv și eram nevoit să fac altceva. Dar, Doamne ajută!, că a fost ziua perfectă pentru mine”, a declarat Narcis Mihăilă pentru Express de Banat.

banner 970 x 250