Arc peste timp. Jocurile Olimpice, de la medalia lui Gheorghe Megelea la recordurile lui Marius Cocioran și Narcis Mihăilă

Reșițenii au ocazia să cunoască o parte din istoria sportului din municipiul de pe Bârzava și nu numai. O istorie care se scrie sub ochii noștri. Reșița a dat primul medaliat olimpic din istoria atletismului masculin românesc, iar acum se pregătește să trimită la competiția supremă alți doi atleți.

Marius Cocioran și Narcis Mihăilă sunt cei doi sportivi care au plecat astăzi la Snagov, pentru ultima etapă a pregătirilor înaintea decolării spre Rio de Janeiro. Reșița a devenit de curând orașul cu atleți, o sintagmă lansată de directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, Rusalin Fîc. Campionii din marșul românesc merg cu speranțe la Rio de Janeiro, la cea mai mare competiție de pe planetă. Dar nu înainte de a avea o surpriză acasă, la Reșița. La intrarea pe stadionul de atletism din cartierul Lunca Bârzavei suntem întâmpinați chiar de bannerele celor doi olimpici reșițeni care se pregătesc să scrie o pagină importantă de istorie, să completeze ceea ce începuse cu patru decenii în urmă, la Montreal, un concitadin de-al lor, sulițașul Gheorghe Megelea, primul medaliat olimpic din atletismul masculin românesc. De altfel, la stadion există și un banner care amintește de performanța realizată în 1976 de reșițeanul care a deschis drumul atleților spre podiumul olimpic.

Rusalin Fîc a explicat ideea acestor bannere, printre care se află și marea campioană Gabriela Szabo: “Încercăm să facem și puțină educație, să-i familiarizăm pe reșițeni cu marile valori ale sportului. Este și un mesaj de mulțumire pe care vrem să-l transmitem sportivilor noștri calificați la Jocurile Olimpice.”

“Domnul director ne-a spus că atunci ne vom întoarce de la pregătirea din Portugalia, vom avea parte de o surpriză, dar nu știam despre ce este vorba. Când am venit și am văzut aceste bannere cu noi, am rămas plăcut surprinși și ne onorează faptul că suntem băgați în seamă. Și, poate, venind lumea la stadion, îi încurajăm și noi și îi inspirăm pe alți sportivi, alți atleți care vin din urmă. Sperăm că reușim să facem acest lucru”, a spus Marius Cocioran.

“Ne aflăm într-un moment foarte important pentru sportul reșițean. Cred că e pentru prima dată când Reșița trimite doi atleți la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice. Eu, ca fost olimpic, m-am implicat, i-am susținut, am fost în cantonamente, i-am încurajat. Este un ciclu olimpic care durează patru ani. Băieții au muncit, au făcut sacrificii, tone de transpirație și mii de kilometri”, a spus la rândul său și fostul mare sportiv Gheorghe Megelea, prezent la evenimentul de astăzi.

Marius Cocioran și Narcis Mihăilă au dat autografe pe bannerele de la stadion, cu mesaje către toți reșițenii iubitori de sport.
“Sunt mândru că sunt reșițean”, este mesajul lui Marius Cocioran.
“Reșițeni, visați, că visele se pot împlini”, transmite Narcis Mihăilă.
Cei doi atleți reșițeni vor concura la Rio de Janeiro pe 19 august, în proba de 50 km marș.

Rămâi pe www.expressdebanat.ro pentru a afla ce au declarat olimpicii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă, înaintea plecării la Snagov.