EXCLUSIV. Mihai Bona nu este membru PMP și nu va mai fi nici vicepreședinte al Consiliului Județean!

Noul preşedinte al PMP Caraş-Severin, deputatul Ion Tabugan, a ţinut să lămurească câteva chestiuni de ordin procedural în ceea ce priveşte situaţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Bona.

Parlamentarul spune că Instituţia Prefectului a fost deja notificată cu privire la încetarea mandatului înainte de termen a consilierului Mihai Bona, ales pe listele UNPR, şi că acesta era deja exclus din UNPR în momentul fuziunii cu partidul lui Băsescu, astfel că nu mai poate face parte din noul PMP.

Cum Tabugan este noul preşedinte interimar al PMP Caraş-Severin, nici după excluderea din UNPR Mihai Bona nu ar putea intra în PMP decât cu acordul conducerii filialei judeţene. Prezidate acum tot de Tabugan, de cel care practic l-a exclus din UNPR!

Situaţia este foarte clară în privinţa lui Mihai Bona sub aspect juridic, el neavând nicio calitate, ”fie ea şi numai de membru” în PMP, iar faptul că încă este vicepreşedinte al CJ se datorează faptului că Instituţia Prefectului se află încă în termenul legal în care trebuie să semneze ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului de consilier judeţean.

Cât priveşte o eventuală înscriere în PMP a lui Mihai Bona, după excluderea din UNPR, dar înainte de fuziune, şi aceasta i-ar aduce pierderea mandatului de consilier judeţean, deoarece ar fi părăsit partidul din care a fost ales. Ceea ce este greu de crezut, cu atât mai mult cu cât şi astăzi, în declaraţia de interese a lui Mihai Bona, acesta declară că este secretar general al UNPR.