Ion Tabugan, noul președinte al PMP! Popovici se gândește să plece din Consiliul Județean!

Fuziunea UNPR-PMP, practic absorbția uneperiștilor în partidul lui Traian Băsescu, a generat schimbări importante în filialele PMP din teritoriu. La Caraș-Severin, spre exemplu, s-a schimbat președintele!

La congresul de fuziune de săptămâna trecută s-a stabilit ca președinții filialelor din județ să fie cei care au stat mai bine la alegerile locale din 5 iunie. “Este adevărat, domnul Ion Tabugan este în momentul de față președinte interimar al PMP Caraș-Severin, eu ocupând funcția de prim-vicepreședinte. S-a mers pe un criteriu simplu al votului, cine are cele mai multe voturi este ales președinte interimar. UNPR a avut în fața PMP 72 de voturi la nivel de Consiliu Județean. Mi se pare o decizie corectă, pentru că în politică votul contează, valorezi exact câte voturi ai. Cred că e cea mai bună decizie, gândită în principal de domnul Băsescu. Dacă eu aparent am făcut un pas înapoi, practic, am făcut doi pași înainte, deoarece, pentru bunele rezultate pe care le-am avut și datorită maximizării votului prin funcția de vicepreședinte în Consiliul Județean, prin trei primari, unul de oraș, și opt viceprimari, am fost ales vicepreședinte la nivel național, răspunzând de Departamentul de Siguranță Națională, Ordine Publică și Apărare. Mai mult, am fost ales și vicepreșdinte CEN, forul superior al partidului. Pentru mine sunt doi pași foarte mari! La vârsta mea, la 33 de ani, politic cred că este un rezultat foarte bun. Mă bucur că au venit cu cei de la UNPR lângă noi. Îi așteptăm lângă noi, pentru că în toamnă trebuie să scoatem un rezultat pe măsură”, a declarat Ionuț Popovici pentru expressdebanat.ro.

Bona, între a fi sau a nu fi!

Fostul de acum președinte a mai precizat că situația celui de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Mihai Bona, este deocamdată neclară. Și asta pentru că Bona a fost exclus din UNPR chiar înainte de fuziunea cu PMP, lucru ce a fost comunicat Prefecturii. În mod normal, prefectul Florența Albu are toate motivele să semneze ordinul de încetare a mandatului UNPR-istului Bona, numai că acesta face parte acum din PMP. Și nu în urma unei migrații politice, ci a unei fuziuni! Tocmai de aici și semnele de întrebare. E o situație neclară, dar cred că o vom clarifica în zilele următoare. Juridic nu știu ce se va întâmpla. E o situație excepțională, dar să nu uităm că în momentul de față Mihai Bona este vicepreședinte CJ! Practic, Consiliul Județean are doi vicepreședinți la Caraș-Severin, nu unul!”, a comentat Popovici situația.

„În politică faci ceea ce trebuie!”

Ionuț Popovici a mai declarat că protocolul pe care l-a semnat cu Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, rămâne valabil. Cel puțin deocamdată! Este o chestiune destul de clară. Majoritățile făcute, care funcționează, merg mai departe. Eu am învățat de la domnul președinte Băsescu o regulă foarte simplă: «În politică faci ceea ce trebuie, nu ceea ce vrei!». Totodată, politica e o variabilă continuă, mi-ar fi greu să spun ce va fi mâine, dar în acest moment funcționăm bine. Totuși, în politică niciodată să nu spui niciodată!”, a afirmat Popovici.

 Vicepreședinte al CJ, Popovici a făcut și o mărturisire foarte interesantă, în sensul că ar putea pleca din această funcție în iarnă: “Există posibilitatea să candidez la alegerile legislative!”