Voleibalişti din Caransebeş, convocaţi la loturile naționale. Sub fileu, pentru România!

Doi jucători de la cluburile de volei masculin din Caransebeș au fost convocați la loturile naționale, care-și desfășoară antrenamentele în Sala Sporturilor din Craiova. Unul este produsul exclusiv al Clubului Sportiv Şcolar din Caransebeș și este la început de carieră sportivă, iar cel de-al doilea este deja consacrat, fiind adoptat de Banatul Caransebeș sezonul trecut.

După trei săptămâni de antrenamente și testări, Emanuel Drăgan, în vârstă de 15 ani, a fost selecționat să facă parte din lotul restrâns al naționalei de speranțe. Manu Drăgan joacă pe poziția de centru, fusese selecționat pentru prima dată la lotul național lărgit, unde a reușit să atragă atenția antrenorilor și să rămână în lotul final de 12 sportivi. Echipa națională de volei masculin speranțe își continuă antrenamentele în Sala Polivalentă din Craiova, în vederea participării la Balcaniada de speranțe, ce va avea loc peste o săptămână în Serbia.Laza

Cel de-al doilea reprezentant al Caransebeșului la loturile naţionale masculine de volei, de astă dată însă la echipa națională de seniori, este Andrei Laza, care are acord cu Banatul Caransebeș până anul viitor. Laza a fost convocat în urmă cu o săptămână la lotul condus de Dănuț Pascu.

Naționala de volei masculin a României s-a reunit duminică, 24 iulie, la Craiova, și a început pregătirile pentru preliminariile Campionatului European de seniori, al cărui turneu final din 2017 va fi organizat de Polonia. Tragerea la sorți a repartizat echipa României în Grupa F a turului 2 preliminar, alături de Cehia, Estonia și Macedonia, meciurile fiind programate în intervalele 15-17 și 23-25 septembrie 2016. Primul turneu va avea loc în România, la Craiova, iar al doilea va fi găzduit de Cehia, la Jablonec. Centrul Andrei Laza este în atenția clubului Banatul Caransebeș și pentru sezonul următor.

În lotul lărgit, selecționerul Dănuț Pascu a nominalizat următorii jucători:

coordonatori – Cristian Bartha (Arcada Galați), Cosmin Ghimeș (Tricolorul LMV Ploiești), Alexandru Muscină (Arcada Galați), Dragoș Răileanu (VCM LPS Piatra Neamț)

universali – Gabriel Cherbeleață (Știința Explorări Baia Mare), Adrian Gontariu (VfB Friedrichshafen, Germania), Laurențiu Lică (SCM U Craiova), Ciprian Matei (ACS Volei Municipal Zalău)

centri – Mihai Gheorghiță (Steaua București, fost la ACS Volei Municipal Zalău), Andrei Laza (AS Volei Caransebeș), Răzvan Mihalcea (ACS Volei Municipal Zalău), Răzvan Olteanu (SCM U Craiova, fost la ACS Volei Municipal Zalău), Andrei Spînu (Olympiakos Pireu, Grecia)

extreme – Adrian Aciobăniței (VfB Friedrichshafen, Germania), Marian Bala (ACS Volei Municipal Zalău), Bogdan Ene (SCM U Craiova), Bogdan Olteanu (Exprivia Molfetta, Italia, fost la Brasil Kirin Campinas, Brazilia), Silviu Suson (Arcada Galați).

libero – Adrian Feher (ACS Volei Municipal Zalău), Vlad Kantor (Unirea Dej), Mihai Mărieș (SCM U Craiova).