(FOTO) Reșița merge la Rio! Marius Cocioran și Narcis Mihăilă scriu istorie în atletismul românesc!

explo 1000x200

Campionii Marius Cocioran și Narcis Mihăilă sunt mândri să reprezinte România la cea mai mare competiție sportivă de pe planetă! Jocurile Olimpice sunt visul oricărui sportiv, iar cei doi reșițeni și-au împlinit visul!

Marius Cocioran participă pentru a doua oară la competiția supremă, după Londra 2012, iar Narcis Mihăilă se pregătește pentru “competiția vieții mele”. Cei doi au plecat miercuri spre Snagov, pentru parcurgerea ultimei etape de pregătire înaintea decolării spre Rio de Janeiro, luni, 1 august, la ora 7. Campionii reșițeni au avut trei săptămâni de pregătiri dure în Portugalia, la Monte Gordo, pe malul Atlanticului. În Brazilia, ambii își doresc să stabilească recorduri personale, ceea ce i-ar aduce celui mai valoros sportiv al Caraș-Severinului, neobositul Marius Cocioran, un nou record al României în proba de 50 km marș.

“Perioada de pregătire din Portugalia s-a încheiat, după cum am mai spus și înaintea plecării în acest cantonament, este cea mai importantă perioadă pentru noi din punct de vedere fizic și psihic. Suntem foarte mulțumiți de modul cum ne-am pregătit în Portugalia. Cum am ajuns acolo, în prima săptămână ne-a fost destul de greu, dar apoi ne-am acomodat și, după prima săptămână, ne-am intrat în formă. Pregătirea a decurs foarte bine, antrenamentele foarte bune, suntem foarte mulțumiți, deși condițiile climatice au fost destul de grele, destul de nefavorabile. N-am avut un metru umbră, numai în soare ne-am pregătit. Dar asta sper să ne ajute și la Rio, pentru că și acolo vom avea niște condiții aproape la fel. Căldură și umiditate destul de mare. Acum urmează ultima perioadă, nu mai este mult de retușat. Pregătirea în sine s-a cam terminat, acum să menținem ceea ce am pregătit până acum, niște antrenamente mai ușoare și sperăm ca la Rio, în ziua concursului, să fim în cea mai bună formă, să dăm tot ceea ce e mai bun din noi și să-i facem mândri pe toți cei care ne susțin, cei care sunt alături de noi”, a spus campionul Marius Cocioran.

“Sunt foarte fericit că voi pleca în câteva zile la cel mai important concurs din viața mea. Acest lucru mă face încrezător că la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro voi reuși un timp foarte bun. Sper să reușesc un timp mult mai bun decât cel de la Roma, de la Campionatul Mondial pe echipe. Acum opt luni nu mai credeam că mă pot califica la Jocurile Olimpice, dar soarta m-a adus aici și într-o lună de zile voi avea competiția vieții mele. În Portugalia am avut multe de învățat, mai ales în prima săptămână, una foarte grea pentru mine. Unele antrenamente nu au ieșit exact așa cum mi-am dorit. Dar celelalte două săptămâni de pregătire au ieșit exact cum trebuia. Am parcurs mulți kilometri, am reușit să fac două personal best pe 30 km și 40 km, ceea ce mă face să sper la un timp foarte bun la Rio. Sunt pregătit fizic și psihic”, a spus la rândul său și Narcis Mihăilă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671626769045″]

Alături de sportivi s-a aflat de fiecare dată antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, care are meritul de a fi pregătit strategia perfectă pentru elevii săi. “Suntem bucuroși că în cele 25 de zile de pregătire în Portugalia, sportivii s-au prezentat foarte onorabil. Suntem bucuroși în primul rând că nu au fost accidentări, nu am avut probleme medicale. Antrenamentele au decurs normal, conform planului de pregătire. Am acumulat mulți kilometri, am acumulat volumul, iar începând de săptămâna aceasta reducem volumul pentru a intra în formă pentru competiția de la Rio, din data de 19 august. Ne deplasăm spre Snagov, unde urmează câteva zile de acomodare, iar luni dimineață, la ora 7, se va pleca spre Rio de Janeiro. Sperăm că în Brazilia, cei doi sportivi de la CSM Reșița și CSU Reșița vor face o figură frumoasă și își vor îndeplini tot ce și-au propus și mă refer la noi recorduri personale, ceea ce pentru Marius Cocioran ar însemna un nou record național”, a precizat antrenorul Octavian Măzăran.

CITEȘTE ȘI: Arc peste timp. Jocurile Olimpice, de la medalia lui Gheorghe Megelea la recordurile lui Marius Cocioran și Octavian Măzăran

Printre cei care le-au urat succes sportivilor la Rio de Janeiro se numără venerabilul antrenor de marș Iosif Corneliu Măzăran, care s-a ocupat ani de zile de pregătirea celor doi olimpici, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, reșițeanul Gheorghe Megelea, triplul campion mondial la box Francisc Vaștag, viceprimarul Adrian Dacica, reputat antrenor de lupte, consilierul local Mirel Sabo.
Marius Cocioran și Narcis Mihăilă merg la Rio să reprezinte România în proba de 50 km marș, programată pe 19 august.