Narcis Mihăilă a stabilit un record personal la Rio! S-a calificat la Campionatul Mondial!

Reșițeanul Narcis Mihăilă s-a transformat în eroul de azi al României, după ce a reușit să treacă linia de sosire a probei de 50 km marș, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, stabilind și un record personal.

Atletul de la CSM-CSU Reșița a rezistat eroic pe toată durata cursei și și-a îndeplinit obiectivul fixat pentru prima sa participare la Jocurile Olimpice. Narcis Mihăilă a făcut o cursă tactică foarte bună și a trecut linia de sosire după patru ore, două minute și 46 de secunde, ceea ce pentru reșițean înseamnă Personal Best. Exact ce își dorea sportivul antrenat de Octavian Măzăran. Totodată, cu timpul realizat și-a îndeplinit și baremul de participare la ediția de anul viitor a Campionatului Mondial, ce va avea loc la Londra.

Din păcate, campionul Marius Cocioran a abandonat înainte de kilometrul 30, din cauza unor probleme medicale, ratând astfel șansa de a-și doborî propriul record, ceea ce automat i-ar fi adus un nou record al României la 50 km marș.

leader board 728 x 90 px

Noul campion olimpic la 50 km marș este slovacul Matej Toth, care a trecut linia de sosire în trei ore, 40 de minute și 58 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat Jared Tallent (Australia), cu 3:41:16, iar pe locul al treilea – Hirooki Arai (Japonia), cu 3:41:24. 80 de concurenți au luat startul astăzi la Rio de Janeiro, în cea mai dură probă a atletismului. Narcis Mihăilă a ocupat locul 31 în clasamentul final, după ce, la kilometrul 5, ocupa locul 78.

De la ora 20.30, la Rio va concura Ana Veronica Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reșița), în proba de 20 km marș.

UPDATE, ora 20.30

A început cursa feminină de 20 km marș, cu 75 de concurente la start, printre care și trei românce. Ana Veronica Rodean are în momentul de față legătură cu sportul cărășean, fiind legitimată la CS Unirea Alba Iulia – CS Universitatea Reșița. Celelalte două românce sunt Claudia Ștef (CSM Craiova) și Andreea Arsine (CSU Galați).

UPDATE, ora 22.15

Campioana olimpică la 20 km marș este chinezoaica Hong Liu, urmată de Maria Guadalupe Gonzales (Mexic) și Xiuzhi Lu (China). Cea mai bine clasată dintre românce a fost Andreea Arsine – locul 45 (1h:38:16), Ana Veronica Rodean s-a clasat pe locul 50 (1h:38:42), iar Claudia Ștef a ocupat locul 57 (1h:41:47).