Cătălin Iapă, despre acuzele PSD că guvernul a dat bani doar primăriilor PNL: „Mint și mint cu nerușinare. Am verificat”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Liberalul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării îi acuză pe social-democrați că „mint cu nerușinare” atunci când spun că guvernul a alocat bani din fondul de rezervă pe criterii politice. Cătălin Iapă susține că între primăriile și consiliile județene care vor beneficia de sume suplimentare pe final de an se numără „chiar multe” conduse de edili locali sau șefi de CJ de la PSD.

Cătălin Iapă a fost împuternicit de ministrul Ion Ștefan să semneze hotărârea de guvern cu pricina și spune că PSD vrea să o atace în contencios administrativ doar pentru a bloca sau întârzia aplicarea acesteia.

„Prin această Hotărâre de Guvern s-au alocat bani pentru a asigura plățile necesare până la finalul anului pentru 2.204 primării și pentru asigurarea salariilor angajaților de la direcțiile sociale, aferente lunii noiembrie, pentru 35 de consilii județene. Citind acuzația am verificat și cele 2.204 primării și 35 de consilii județene au primari și președinți de la absolut toate partidele, inclusiv PSD. Și chiar mulți primari și președinți CJ de la PSD. De exemplu, CJ Bacău a primit peste 8 milioane de lei, CJ Bistrița-Năsăud a primit peste 3,6 milioane lei, CJ Buzău a primit peste 4,5 milioane de lei, CJ Călărași, CJ Dâmbovița și altele.”, a explicat Iapă.

Liberalul a amintit și de banii care vor ajunge la Timișoara pentru Colterm.

1000x100 (4)

CITEȘTE ȘI: Infuzie de bani de la Guvern pentru Colterm. Și Fritz, și Nica își arogă meritele

„Încă o dată, cei de la PSD demonstrează că mint și mint cu nerușinare. Acuză cu argumente total false crezând că lumea nu stă să verifice ce spun ei. Nu vor reuși să anuleze Hotărârea de Guvern, dar dacă reușesc chiar să o și întârzie, rezultatul va fi că vor rămâne fără salariile încasate la timp câteva mii de oameni de la direcțiile de asistență socială din țară, iar câteva sute de primării vor risca să intre în incapacitate de plată.”, a concluzionat Iapă.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș: „Japcă în toată regula cu banii din ultima rectificare de la Guvern. Fondurile, împărțite în funcție de culoarea primarului”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/