Infuzie de bani de la Guvern pentru Colterm. Și Fritz, și Nica își arogă meritele

Guvernul alocă din fondul de rezervă 9 milioane de lei pentru Colterm. Banii, spune primarul Timișoarei, vor ajuta compania de termoficare să cumpere materie primă ca să poată asigura apa caldă și căldura pentru timișoreni în următoarele săptămâni. 

Recent, primarul Timișoarei anunța că timișorenii vor avea căldură și apă caldă în această iarnă, după ce Colterm a semnat un contract cu E.ON care asigură furnizarea gazului până la finalul anului.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: „S-a semnat un nou contract cu E.ON. Avem gaz și, până la finalul anului, dacă va fi plătită o rată, se va prelungi încă o lună”

Dominic Fritz, despre „elefantul din cameră”: Colterm are nevoie de o restructurare financiară

Fritz spune că banii ce vor ajunge de la Guvern vor ajuta compania să cumpere materie primă în următoarele săptămâni și apreciază că memoriile, eforturile și discuțiile sale cu ministrul de Finanțe au avut rezultate.

„Mă bucur că memoriile trimise la Guvern și discuțiile mele cu ministrul de finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezervă pentru Colterm. Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă. (…) Asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. Colterm are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja. Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme Colterm într-o companie sănătoasă. Ne vom asigura că această situație nu se va mai repeta.”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Alin Nica: „Sper că Primăria Timișoara are soluții pentru viitor”

La rândul său, președintele CJ Timiș Alin Nica spune că el a reușit să convingă autoritățile centrale că Timișoara are nevoie de ajutor.

„Guvernul României a aprobat un ajutor de 9 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară a Guvernului pentru termoficarea din municipiul Timișoara. Am purtat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării și am reușit să conving autoritățile centrale că societatea de termoficare și Primăria Timișoara sunt într-o situație limită în care au nevoie de ajutor. Sper că Primăria Timișoara are soluții pentru viitor și va lua măsurile care se impun pentru evitarea unei situații care să pună din nou sub semnul întrebării încălzirea populației.”, a scris și Alin Nica pe rețelele sociale.

În Timișoara mai sunt 50.000 de apartamente în sistemul centralizat de termoficare plus spitalele și școlile primăriei. Fritz anunța că anul acesta, primăria a plătit pentru compania de termoficare 82 de milioane de lei.