Dominic Fritz: „S-a semnat un nou contract cu E.ON. Avem gaz și, până la finalul anului, dacă va fi plătită o rată, se va prelungi încă o lună”

Societatea de termoficare a Timișoarei are gazul asigurat cel puțin până la finalul anului, a anunțat primarul Dominic Fritz. Un contract cu furnizorul de gaze naturale, valabil până la sfârșitul lunii decembrie, a fost semnat. 

„În timp ce am fost plecat la București, am văzut că a fost o mică agitație legată de Colterm. Dacă a fost întâmplătoare sau nu, nu pot să zic. (…) S-a semnat un nou contract cu E.ON, avem gaz și, până la finalul anului, dacă va fi plătită o rată, se va prelungi încă o lună. Situația este serioasă și se văd eforturile serioase pe care le facem noi, ca primărie, ca să supraviețuiască. Datoriile istorice la Colterm sunt de 320 de milioane de lei. Această cifră este una dificilă pentru orice companie. Nu îmi doresc scandal cu Colterm pentru că vrem să semnăm un contract mai serios cu furnizorii de gaze și cărbune. Dar este ultima iarnă în care va fi această situație. Vom lucra cu parteneri pentru a găsi o rezolvare la această situație”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Un anunț cu privire la înțelegerea parafată cu E.ON, pentru furnizarea de gaz, a fost făcut și de reprezentanții Colterm. Cei de la compania de termoficare s-au întâlnit, marți, cu directorul Energie E.ON România, Cătălin Iordache. Colterm a achitat o factură de 2,5 milioane de lei pentru gazul ce va fi livrat până în 25 decembrie, iar zilele următoare vor fi plătiți încă 1 milion de lei pentru asigurarea de materie primă necesară funcționării la parametri normali până în 10 ianuarie.

„Sunt perfect conștient de răspunderea pe care compania o are față de cetățeni și față de instituțiile racordate, inclusiv spitalele din prima linie și vom face tot ceea ce este necesar în contractul cu E.ON pentru a nu mai da emoții timișorenilor, în această iarnă”, a transmis Emil Șerpe, directorul Colterm.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău: „Nu se oprește căldura de mâine”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/