Câtă aroganță! Inculpatul Chebuțiu îşi bate joc de reşițeni şi din sala de judecată: e salvatorul oraşului!

Adrian şi Lăcrimioara Chebuţiu şi bunul lor prieten Adrian Preda par să nu mai aibă nicio limită. Reşiţenii le sunt datori vânduţi!

Au devalizat UCM Reşiţa şi şi-au însuşit pentru sine tot ce aceasta avea mai bun, vile, imobile, terenuri şi munca de decenii a atâtor zeci de mii de oameni, după cum arată probele de la cele trei dosare penale întocmite pe numele lor. Cu alte cuvinte, zeci, poate chiar sute de milioane de euro! În acelaşi timp, au lăsat familii întregi pe drumuri. Cu un tupeu greu de imaginat, care i-a şocat chiar şi pe procurorii DNA şi DIICOT, Chebuţiu, soţia sa Lăcrimioara, şi marioneta Preda le scot ochii reşiţenilor cu salariile de 500 sau 600 de lei pe care le plătesc la fabrica de biciclete.

Aduşi cu cătuşe la mâini în sala de judecată de la Tribunalul Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au început să vorbească. Bineînţeles că nu recunosc comiterea vreunei infracţiuni. Au criticat însă propunerea procurorului DIICOT de a fi arestaţi, ei considerându-se salvatorii oraşului. Cu Chebuţiu şi Preda în puşcărie, sute de familii din Reşiţa ar risca să rămână pe drumuri, să moară de foame. De parcă nu ei i-au adus în situaţia asta devalizând uzina! În condiţiile în care chiar în această perioadă negociau termenii unei super afaceri, care ar fi generat alte locuri de muncă, încătuşarea lor ar fi o mare prostie, o gravă eroare, cu consecinţe sociale iremediabile.

CITEŞTE ŞI: 

Lăcrimioara Chebuțiu, implicată în şmenurile de la Hydro Engineering! Vezi motivul sensibil pentru care nu a fost încătuşată! (UPDATE)

Cei doi au învederat instanţei că lumea din oraş ar putea fi scandalizată în cazul în care ar fi arestaţi, că Reşiţa are nevoie de ei ca de aer. Mai mult decât atât, au susţinut că DIICOT-ul a înţeles total greşit cum au manageriat ei UCM Reşiţa. La fel au spus şi despre procurorii DNA care i-au prins în timp ce dădeau statului român un tun de 60 de milioane de euro. Au fost chiar indignaţi de faptul că organele de cercetare penală nu i-au solicitat să le explice şi lor cum şi ce au făcut de s-au îmbogăţit incomensurabil. Ei ar fi venit pentru explicaţii, dar nu i-a chemat nimeni. Prosteala cu care i-au dus de nas pe reşiţeni până i-au lăsat pe drumuri şi au luat tot patrimoniul uzinei nu a ţinut şi în sala de judecată. Tribunalul Caraş-Severin a dispus arestarea preventivă a lui Chebuţiu şi Preda pe o perioadă de 30 de zile. Ambii au făcut apel. Lăcrimioara Chebuţiu a refuzat, la fel de arogantă ca şi soţul ei, să ofere vreo explicaţie presei pentru acuzaţiile deosebit de grave care i se aduc ei şi fostului manager, acuzaţii care îi pot trimite împreună în puşcărie!

Procurorii au început urmărirea împotriva inculpaţilor Chebuţiu Adrian, Preda Coriolan Adrian şi Chebuţiu Lăcrimioara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare în formă continuată.

Rămâi pe expressdebanat.ro să afli tratamentul special de care au parte Chebuţiu şi Preda din partea Poliţiei din Caraş-Severin.

Comments

 1. resitean says:

  Ce le-as mai trage o mare flegma acestor specimene,care, cand intrau in Polivalenta,la handbal, ziceai ca a venit Papa de la Roma.Auzi ce tupeu au,sa spuna ca resitenii plang dupa ei!20 DE ANI DE PUSCARIE,confiscarea averii pt. acesti indivizi care ne-au tratat ca pe niste sclavi.Dar se isca o intrebare=Ce au pazit serviciile secrete,care stiau precis ce fac?I-au lasat sa se indoape la maxim ca sa vada cat pot fura?

 2. drujba ion says:

  sa ma pis pe voi fam. Ghebutiu ,ce mai mari hoti din Resita ,sper la cati mai multi ani de cusca pt voi si mai sper la comfiscarea averilor dobandite de hoti astia !!!

 3. mircea says:

  PT genocid sa fie judecati scursurile astea, au lasat mii de familii pe drumuri, in foame si saracie lucie, copii fara parinti si parinti care au luat lumea-n cap, drame peste care unii nu pot trece asa de usor.

 4. Constantin Eugen says:

  Astept de multi ani sa vad pe Chebutiu A., Lacrimioara Chebutiu si Preda A.,ca primesc o condamnare binemeritata. Am lucrat de la 20 ani la Institut. L-au distrus.Desenele la care au lucrat nenumarati specialisti au fost aruncate literalmente pe geam, la topit.Stradania si viata a zeci de mii de profesionisti au fost aruncate la gunoi !Se rasucesc in mormant cei care au ridicat UCMR-ul si Institutul de Proiectari !Gasca asta nu va putea primi o pedeapsa destul de mare pentru nenorocirile pe care le-au adus resitenilor ! Averea acestor lipitori trebuie confiscata !

 5. Armin says:

  Cat tupeu, SALVATORII ORASULUI !!!. Ia sa lase aici tot ce au obtinut de la Resita si sa plece cu mana pe “pasarica”…Ce o sa le mai gauresca “curu” la jegoshii astia prin parnaie. Sa vedeti ce fetite frumoase vor deveni… si cuminti. Nu vreau sa folosesc limbajul asta suburban dar astia chiar merita si vor primi asta> FELICITARI DNA, in special omului special care s-a ocupat de acest caz: Resita iti ramane datoare, si de aici totul depinde de instante ( aici mai am semne de intrebare si ar fi bine ca “jude” care se va ocupa de caz sa aibe grije sa nu pice in vreo capcana si sa judece cu mintea nu cu alte interese…).

 6. Oana Onn says:

  poate ne povesteste autorul articolului, pe banii cui mergea prin Europa dupa HC Caras-Severin? Dar ceilalti ziaristi? So?

 7. mihai says:

  Ce vrei sa spui Oana banana?Chiar nu ai inteles ca,inclusiv si mass media a vrut gasca asta de excroci sa o subjuge? Metoda pur stalinista!

 8. alpha says:

  Oameni penibili, presa penibila, sistem pnibil.
  DIICOT lucreaza iar ulterior instanta dispune niste hotarari ireale.
  Vreau sa ii vad dupa gratii si cu averea confiscata.
  Doresc din toata inima sa vad UCMR inapoi in varf, specialistii adevarati din nou lucrand (cei care nu au facut AVC si infarct din cauza lor), doresc sa fie din nou cum a fost.
  Pe pariu ca, in cazul in care vor primi o pedeapsa penala, aceasta va fi cu suspendare??
  In cazul acesta ne intalnim toti in fata la UCMR?
  Nu ne poate aqcuza nimeni ca suntem vandali, nu am mai avea ce sa vandalizam.