DIICOT descinde în forță. Tutunul sârbesc intră în țară odată cu mascații!

După ce în urmă cu două zile ofițerii Direcției de Investigare a Fraudelor au destructurat o rețea de infractori contrabandiști, care plasa pe piață bani falși, astăzi mascații s-au oprit din nou în orașul de la malul Dunării.

De această dată, vizată este o altă persoană cunoscută pe plan local pentru traficul cu tutun sârbesc. Din surse neconfirmate oficial, însă, acțiunea de astăzi este în strânsă legătură cu cea care a avut loc deja, și în urma căreia a fost audiat proprietarul unui local din oraș, dar au fost verificate și mai multe locuințe. Astăzi, mascații l-au căutat pe Ovidiu Budacov, cunoscut pe plan local pentru contrabanda cu țigări.

Reamintim că acum 2 zile procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Constanţa cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J Constanţa şi I.G.P.R – D.C.C.O. au efectuat un număr de 52 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării. De asemenea, există suspiciunea că o parte din membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa. La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Constanţa urmează să fie aduse în vederea audierii mai multe persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Comments

  1. Balauta Petru Claudiu says:

    Te rog sunama ca stiu mai multe detali exacte despre cazul „budacov” sunama:0769790958