Milioanele de euro din Caraș-Severin, legătura mafiotă dintre fosta șefă a DIICOT și Adriean Videanu!   

Cel mai tare dosar al DNA al momentului, în care este anchetată Alina Bica, privește în mod direct județul. Asta, întrucât sechestrul ridicat abuziv și ilegal, după cum spun procurorii, privește firma care are punct de exploatare la Rusca Montană.   

Fostul ministru al Economiei  este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în cel mai important dosar al momentului, după ce ar fi ajutat-o pe fosta șefă a Direcției de Investigare a Fraudelor, Alina Bica, să îi ridice sechestrul pe care DIICOT i l-a instituit asupra celor 80 de acțiuni pe care Videanu le deținea la firma TITAN MAR SA.

De altfel, informația a stat la vedere pe site-urile oficiale care arată în detaliu data la care s-a instituit sechestrul pe acțiunile deputatului. Prima informație de acest gen apare pe data de 27 septembrie 2013. În cadrul dosarului deschis de DIICOT, prin Ordonanță, procurorii au decis să instituie sechestru asupra părţilor sociale/acţiunilor deţinute de Adriean Videanu la TITAN MAR SA (80 acţiuni).

Ulterior, pe data de 29 decembrie 2014, s-a dat „ordonanța nr. 3101/C/2014 a Parchetului de pe lângă ICCJ, din data de 12.12.2014, prin care s-a dispus infirmarea, ca nelegală, a Ordonanței nr. 265/II/2/2014 din 25.02.2014 a procurorului șef al DIICOT, subzistând astfel măsura obligatorie dispusă de procuror prin Ordonanța nr. 362/D/P/2013 din 24.09.2013, se arată în buletinul firmei pe care o controlează omul de afaceri și vizează exploatarea marmurei din Caraș-Severin.

Marmura de la Ruschița, subiectul dosarului

Cariera de la Rusca Montantă, din Caraș-Severin, este cea mai mare din țară și poate rivaliza cu alte cariere de prestigiu din Europa. Marmura a fost exploatată încă de acum un secol. Cu mai mulți ani în urmă a ajuns în exploatarea firmei lui Videanu, care, deși deținea cel mai prețios zăcământ de profil din țară, a stat tot timpul în umbră și a fost reținut cu privire la afirmațiile privind investiția sa.

În 2013, cifra de afaceri a firmei a fost de 30 de milioane de lei. Cu un an înainte, în 2012, afacerile învârtite prin firma TITAN MAR SA  se ridicau la 37,3 milioane de lei.

Adriean Videanu este administratorul societății comerciale, iar în prezent a fost reținut pentru 24 de ore pentru complicitate la abuz în serviciu. Astăzi va fi adus din nou în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.