Vela a oprit șmenurile cu terenuri la marginea Caransebeșului

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

Speculanții specializați în retrocedări de terenuri au primit o grea lovitură din partea edilului-șef, care le-a ruinat din start orice posibilă „afacere”.

Caransebeșul a crescut patrimoniul public al orașului cu peste o sută de hectare de teren vegetație forestieră, pe lângă pădurea proprietate publică din zonele Teiuș și Jupa.

Pentru a evita situațiile în care Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților ar fi putut împroprietări vreun posibil solicitant, reprezentanții Serviciului de Cadastru din Primăria Caransebeș împreună cu angajații Romsilva au executat verificări în teren astfel încât să fie actualizate la nivelul realității toate documentațiile care există în baza de date a Oficiului Județean de Castru și Publicitate Imobiliară.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit primarului Marcel Vela, s-a aplicat o normă legală silvică valabilă în prezent, care precizează că poate fi considerată pădure o suprafață de teren care, pe un anumit procent are vegetație forestieră de un anumită dimensiune.

„În jurul Caransebeșului, în zona care figura ca pășune s-au identificat terenuri care pot fi evidențiate ca pădure și noua situație transmisă la București se referă la un supliment de vegetație forestieră de aproape 118 ha. Această zonă forestieră crește potențialul ecologic și tot ceea ce ține de un sistem sănătos în jurul orașului. Le mulțumesc celor care au parcurs săptămâni în șir toate aceste zone împădurite pentru a salva și proteja domeniul public al municipiului Caransebeș pentru a nu fi în situația în care sunt anumite administrații din țară, care se văd nevoite să cedeze sute de ha de teren unor rețele de indivizi care s-au reprofilat pe retrocedări din vegetațiile forestiere sau din pășunile respective”, a declarat edilul orașului Caransebeș.

banner 970 x 250