Cărăşeanca Alina Celia Cumpan, printre laureaţii Occidentului Românesc!

Cu prilejul Zilei Naționale a Românilor de Pretutindeni, în staţiunea spaniolă Calpe a avut loc, sâmbătă, 26 mai, Gala de Premiere a campaniei „Noi susținem excelența!”, organizată de publicația în limba română „Occidentul Românesc” din Peninsula Iberică. Printre premianţi, o cărăşeancă!

Aflată la cea de-a doua ediție, campania de promovare a valorilor românești inițiată de revistă a avut drept laureați 23 de români care excelează în domenii dintre cele mai diverse și care s-au stabilit în Italia, Spania, Belgia, Franța și Statele Unite ale Americii. Evenimentul desfășurat în stațiunea Calpe din provincia Alicante s-a bucurat de participarea reprezentanților autorităților locale, a unor oficiali din cadrul misiunilor diplomatice ale României în Spania și a numeroși membri ai comunităților românești de peste hotare.

Printre premianţi s-a aflat şi o cărăşeancă: poeta Alina Celia Cumpan (35 de ani), stabilită în urmă cu 8 ani în Chicago, despre care Express de Banat a mai scris şi, iată, are ocazia să scrie şi acum cu aceeaşi plăcere. „M-am numărat, într-adevăr, printre cei 23 de finalişti ai campaniei «Noi susţinem excelenta». Am întâlnit români fermecători ce-şi poarta ţara în gânduri, ce păşesc prin viaţă cu o licărire în ochi şi cu un scop măreţ în suflet, lăsând o umbră de frumos pe unde trec. Sunt onorată să mă număr printre ei! Mulţumesc Kasandra Kalmann Năsăudean pentru premiu, mulţumesc Marian Petruţa pentru nominalizare şi, nu în ultimul rând, mulţumesc membrilor juriului pentru votul acordat ce m-a adus aici! Dedic acest premiu părinţilor mei, fiului meu şi tuturor celor care m-au susţinut necondiţionat de-a lungul timpului!“, a transmis Alina Celia Cumpan, premiată pentru realizările profesionale şi promovarea imaginii României.

Născută în satul cărăşean Mercina, comuna Vărădia, Alina Celia Cumpan a debutat literar la Reşiţa, în anul 2007, cu volumul de versuri „Între două lumi şi mine“. Al doilea volum, scris şi publicat în SUA, în 2015, se numeşte „Har risipit“ şi este bilingv, apărând atât în limba română, cât şi în engleză. „Selfie Altruist“, al treilea său volum de versuri, a fost lansat în 2017, în cadrul „Romanian Artistic Spring“ – manifestare culturală românească organizată din iniţiativa aceleiaşi poete cărăşene – este în română, dar şi cu traducere în engleză şi spaniolă.

CITEŞTE ŞI: 

VIDEO. Colindaţi de românii din Chicago, graţie poetei cărăşene Alina Celia Cumpan! 

Destinul vs. Pictura în alb și negru. Nu culoarea/nonculoarea, ci atitudinea din fața ei dau valoare unui destin! 

EVENIMENT. „Romanian Artistic Spring“ în Chicago, un boom cultural pornit dintr-un suflet bănăţean! [FOTO/VIDEO]