Lucrări începute pe vremea președintelui Sorin Frunzăverde, în graficul de lucrări pe 2018 al Consiliului Județean!

Graficul de lucrări de reabilitare, modernizare și asfaltare drumuri și poduri, aflate în administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin, finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, va fi supus spre aprobare în ședința de lucru a Consiliului Județean de la sfârşitul lunii mai.

Astfel, graficul de lucrări, denumite „lucrări în continuare“, cuprinde DJ 581 Reșița – Giurgiova, o investiție de aproape 20 de milioane de lei, realizată în procent de 95%, DJ 582 Reșița – Văliug, în valoare totală de peste 19 milioane de lei, investiție finalizată 96%, DJ 608 A Caransebeș – Telescaun, o investiție de peste 23 de milioane de lei care este finalizată 99%.

CITEŞTE ŞI: 14 milioane de lei pentru drumul spre Muntele Mic. Lucrările, aproape gata!

De 5 ani de zile aceste obiective sunt finanțate, marea majoritate a fondurilor fiind decontate de la bugetul de stat, într-o proporție foarte mare, și bugetul local, o sumă mai mică. Urmează ca prin Programul Național de Dezvoltarea Locală să fie achitat și restul de bani pentru cele trei obiective.

În consecinţă, prin PNDL ar urma să fie alocate în Caraş-Severin pentru cele trei drumuri judeţene următoarele sume: 900.578 lei pentru DJ 581 Reșița – Giurgiova, 525.784 lei – DJ 582 Reșița – Văliug, 65.629 lei – DJ 608 A Caransebeș – Telescaun.