FOTO: 14 milioane de lei pentru drumul spre Muntele Mic. Lucrările, aproape gata!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a analizat în această săptămână modul în care arată șoseaua care duce spre Muntele Mic.

Deși turiștii își vor lăsa în continuare mașinile la telescaun, până la instalația pe cablu pot circula civilizat și în condiții europene. Lucrarea, finanțată prin Ordonanța 28, este aproape finalizată. Porțiunile de drum care sunt nemarcate vor beneficia de stratul de uzură anul viitor.

„Aţi avut ocazia să vedeţi o fază intermediară în realizarea acestui drum, din Caransebeş şi până aici, la Telescaun, o etapă care a fost finanţată cu circa 14 milioane de lei. Porţiunile care nu sunt marcate vor fi anul viitor asfaltate cu stratul de uzură. Practic, mai sunt de derulat pe această investiţie circa 9 milioane de lei. Practic, drumul din Caransebeş şi până la Telescaun va arăta cum arată această ultimă porţiune de circa 10 km. Am vrut să vedeţi şi faza intermediară ca să vă daţi seama că lucrăm foarte serios la acest drum şi în condiţiile în care peste lucrările noastre s-au suprapus o serie de lucrări ce ţin de domeniul acesta al hidroenergeticii. S-a lucrat pentru câteva microhidrocentrale care sunt aici în zonă. Aducţiunile de apă au afectat ritmul lucrărilor”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Liderul de la Palatul Administrativ a concluzionat că se poate circula civilizat până la Telescaun, locul în care a oferit declarații de presă pe tema lucrărilor. ,,De aici, cum ştiţi foarte bine, în 2007 am construit şi inaugurat drumul până pe Muntele Mic, chiar până în staţiunea Muntele Mic, un drum care se menţine în condiţii bune în continuare. Practic, din acest moment, legătura cu Muntele Mic este una foarte, foarte bună (…) Din 27, 14 km sunt terminaţi, 13 au fost reparaţi, urmează să se toarne stratul de uzură”, a mai spus Frunzăverde.