Bunicuţele automobilelor de astăzi cu mulţi cai putere, în toată splendoarea pe faleza Dunării Moldova Nouă

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Istoria și rafinamentul au fost elementele care au completat peisajul de poveste al zonei Clisurii Dunării, în acest weekend, totul cu ocazia găzduirii, în premieră, la Moldova Nouă, a evenimentului automobilistic: „Retro Route 57”.

Razele soarelui tomnatic i-au determinat ieri, sâmbătă, 12 septembrie, atât pe cei mici, cât și pe cei mari să spargă rutina zilnică și să participe la un eveniment nemaiîntâlnit până acum în orașul Moldova Nouă. Mânați de curiozitate și cunoaștere, zeci de localnici au luat la pas faleza Dunării, acolo unde mai bine de 20 de automobile de epocă și alte câteva motociclete așteptau să încânte privirea fiecărui trecător, totul înainte ca splendidele doamne pe patru și două roți să defileze în voie pe o distanță de 30 de km, mai exact pe traseul Moldova Nouă-Berzasca.

Cum demersul organizat în orașul de la malul Dunării de către Retromobil Club România – filiala Caraș-Severin, în parteneriat cu Iron Gates Adventures și Casa de Cultură Moldova Nouă, a bifat cea de-a doua ediție în județul Caraș-Severin, proprietarii automobilelor de epocă nu au vrut să rateze un astfel de moment, ca atare, aceștia au străbătut câteva sute de kilometri doar pentru a-și promova piesele de rezistență, ei pornind din Tulcea, Bacău, Bihor, Sălaj, Hunedoara, Dolj și, bineînțeles, Caraș-Severin.

Despre ce-nseamnă să nutrești o pasiune pentru automobilele istorice, motivația participării la astfel de acțiuni, dar și cât de greu este să păstrezi un vehicul cât mai aproape de forma în care acesta a ieșit pe porțile fabricii, Albert Renete, în vârstă de 25 de ani, din Tulcea a detaliat:

„Este ceva care îți ocupă mult timp, însă este ceva frumos. Astfel de evenimente te leagă, prin socializare, de alte persoane care împărtășesc aceeași pasiune. Acțiunile organizate sunt foarte frumoase, la fel și peisajele. Avem o țară foarte frumoasă și ne bucurăm de fiecare moment. Spre exemplu, Cazanele Dunării reprezintă o rută excepțională din punct de vedere peisagistic, autovehicule istorice găsindu-și aici în mod indubitabil locul. Referitor la costurile restaurării, pot spune că acest lucru variază de la brand la brand. Brandurile mari, cum ar fi: Mercedes, BMW sau Jaguar, au programe pentru mașinile istorice, totul pentru a-și păstra heritage-ul în viață. De aceea, piesele se fabrică în continuare și pot spune că se găsesc destul de ușor. De la Tulcea până la Moldova Nouă am parcurs în jur de 800 de km. În primul rând, am fost atras de zonă, întrucât nu am mai fost aici, iar, pe de altă parte, am vrut să-i cunosc și pe colegii din Caraș-Severin care împărtășesc o astfel de pasiune”.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Am venit la acest eveniment cu un BMW, model 316, din seria E 30, cunoscut ca ursulețul, anul fabricației fiind 1985, automobilul având un motor de 1.800 cm³, benzinar. Într-adevăr, este puțin costisitor pentru un proprietar să întrețină o astfel de bijuterie, însă, dacă nutrești o astfel de pasiune și vrei să menții automobilul cât mai aproape de original, nu cred că această problemă mai încape în discuție, întrucât există multe alte satisfacții: lumea întoarce capul după tine, deții ceva deosebit, deții o bucată de istorie. Distanța pe care am parcurs-o este de peste 750 de km. Este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment, scopul fiind, evident, acela de a socializa cu ceilalți iubitori/pasionați ai vehiculelor istorice, dar și pentru a cunoaște locuri noi. Astfel de evenimente merită promovate în continuare pentru că multe din modelele acestea, la timpul lor, în România, nu erau văzute prea des pe stradă. Noi am fost obișnuiți cu Dacia 1.000, 1.300, Oltcit. Aici este puțină istorie de care noi nu am avut parte, plus că avem ocazia să îi convingem și pe alții să ni se alăture”, a explicat Marius Chiosea din Bacău.

Startul „Retro Route 57” s-a dat în jurul orei 13.00, vehiculele străbătând de două ori urbea, spre bucuria și încântarea privitorilor, după care, bijuteriile pe patru și două roți au luat direcția Satului Lacustru aflat pe raza comunei Berzasca, de aici, proprietarii hotărând fie să se întoarcă spre casă, fie să viziteze frumusețile naturale ale locului.

CITEŞTE ŞI: INEDIT. Splendidele doamne pe patru roţi defilează pe podiumul spectaculos al Clisurii Dunării

Peste 30 de bijuterii pe patru roţi, gata să completeze tabloul spectaculos al Clisurii Dunării

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/