Timișorenii, invitați să lase mașinile în garaj și să fie pietoni sau bicicliști pentru câteva zile. Programul Săptămânii mobilității europene

Ture cu bicicletele, sport și yoga în Timișoara, în săptămâna dedicată mobilității. Orașul de pe Bega se alătură demersului inițiat de Uniunea Europeană prin care autoritățile își propun să promoveze formele alternative de transport, cu scopul reducerii emisiilor de gaze. 

„Mobilizare cu zero emisii pentru toți” este tema pe care anul acesta o marchează Săptămâna mobilității în perioada 16-22 septembrie. Scopul temei este de a evidenția importanța accesibilității la transport cu zero emisii și de a promova o rețea care să implice pe toată lumea. În ciuda diferențelor climatice, geografice și a condițiilor socio-economice din ariile urbane ale Europei, se pot lua măsuri pentru a promova un mediu urban inclusiv zero emisii de carbon.  Așadar, Săptămâna Mobilității Europene 2020 încurajează cetățenii și autoritățile locale să facă pași pentru a realiza țelul pe termen lung de un continent fără emisii de carbon.”, transmite Primăria Timișoara.

Vor fi organizate săptămâna viitoare mai multe activități  în Timișoara. Startul acestora va fi dat în 16 septembrie, la ora 11, cu o tură de pedalare cu bicicletele Societății de Transport Public. Timișorenii pot participa la toate evenimentele sportive în baza înscrierii gratuite. Programul integral poate fi consultat AICI. Acțiunile programate se vor suspenda dacă vremea va fi nefavorabilă.

leader board 728 x 90 px

Săptămâna mobilităţii este o iniţiativă demarată de Uniunea Europeană în 2002. Campania promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător. Aceasta îşi propune sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a mijloacelor alternative de transport şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.