Sorin Grindeanu: „Clisura Dunării e o zonă social-democrată, un bastion al nostru pe care nu o să-l cedăm”

Eforturile taberei liberale de a pune stăpânire atât pe orașul Moldova Nouă, pe zona Clisurii Dunării şi, mai ales, pe județul Caraș-Severin l-au determinat pe fostul premier, Sorin Grindeanu, prezent în urbea „primarului greu de ucis”, cu referire la Adrian Torma, să le explice oamenilor de ce alianța Pro Caraș-Severin trebuie să aibă continuitate în detrimentul triumfului celor „parașutați” pe raza județului cu scopul de a rotunji veniturile propriilor afaceri.

Unul dintre motivele amintite de Sorin Grindeanu pentru care Moldova Nouă nu trebuie cedată prin vot PNL-ului se referă tocmai la tertipurile la care au apelat adversarii primarului în funcție pentru a-l scoate definitiv din lumea politicului, situația din orașul de la malul Dunării ajungând astfel să fie cunoscută până la cel mai înalt nivel:

„Am vorbit aproape zilnic cu Adrian Torma în ultima perioadă, scopul fiind acela de a încerca să ne opunem tentativei celor din partea Dreaptă, aceea de a nu-i lăsa pe cetățenii din Moldova Nouă să aleagă oprind candidatura lui Adrian Torma, fapt care nu v-ar fi dat dumneavoastră posibilitatea să-l alegeți pe cel mai bun. Astfel de lucruri nu se pot face prin birouri la Reșița, Timișoara sau București – așa cum au încercat ei. Cetățenii din Moldova Nouă trebuie să își aleagă primarul și acel primar va fi în continuare Adrian Torma cu sprijinul dumneavoastră și eu cred că va avea o victorie la scor, aici, în Moldova Nouă, pentru că merită acest lucru”.Cunoscând la fel de bine încercările de a distruge bazinul electoral de Stânga din zona Clisurii Dunării, liderul social-democrat a ținut să-i felicite pe edilii-șefi în funcție care au rezistat tentației și au rămas cu bagajele în interiorul formațiunii care i-a consacrat în lumea politicului, acesta subliniind totodată că apriga luptă a taberei adverse pentru a conduce județul Caraș-Severin nu are ca miză bunăstarea cărășenilor, ci bunăstarea propriilor buzunare, pornind de la obținerea monopolului în ceea ce privește zona turistică Muntele Mic:

1000x100 casa brutarului

„Țin de asemenea să îi salut pe primarii din zonă. Această zonă este o zonă, așa cum se spunea mai devreme, social-democrată și care va rămâne social-democrată, un bastion al nostru pe care nu o să-l cedăm. Dar mai vreau să vă spun un singur lucru legat de candidatura lui Silviu Hurduzeu. Bătălia pentru Consiliul Județean este extrem de importantă. Silviu Hurduzeu, la fel ca Adrian Torma, are o bătălie cu liberalii, mai bine zis cu un liberal nou apărut prin Caraș-Severin, cu un liberal care a apărut vrând să facă afaceri pentru că nu are nicio treabă cu județul. De fapt, vrea să aibă mai multă treabă ca să pună mâna pe Muntele Mic. Vă spun cât se poate de direct că unul a pus mâna pe Muntele Semenic, celălalt vrea să vină să pună mâna pe Muntele Mic. Probabil, peste patru ani, să vă așteptați toți, dacă astăzi nu-i oprim și la alegerile din 27 septembrie, să vină un domn deștept din ăsta și să pună mâna pe Clisură. În acel moment, tot ceea ce-nseamnă Caraș-Severin va fi un joc închis pentru că pe acești oameni nu-i interesează decât afacerile și cum să își ducă înainte business-urile pe care le dețin”.

Spre finalul discursului său de la Moldova Nouă, Sorin Grindeanu a reiterat ce anume îi recomandă pe candidații Stângii unite pentru câștigarea cât mai multor UAT-uri, dar mai cu seamă pentru câștigarea fotoliului celei mai importante administrații publice din Caraș-Severin:

„Propunem un om serios, corect, drept care să facă treabă în Caraș-Severin, care e aproape de fiecare dintre dumneavoastră, care este de-al locului, nu parașutat. Vă îndemn să aveți încredere în toți primarii noștri de pe Clisură, să îi votați, să-l votați pe Adrian Torma și să îl votați pe Silviu Hurduzeu la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin”.

(E)