Ponta avertizează: „Nu o să mai ajungă nicio mască în secțiile de vot în 27 septembrie”

Prezent la Timișoara pentru susținerea candidaților Pro România la alegerile locale, Victor Ponta a discutat și pe marginea unui subiect legat de achiziția produselor de igienă care ar trebui să ajungă în secțiile de votare din țară.

Fostul premier spune că măștile nu vor ajunge în 27 septembrie pentru că procedurile de achiziție, demarate de Guvernul Orban, au început prea târziu.

„Au pornit o altă procedură. Pentru măști, pentru alegerile din 27 septembrie. Pe lângă faptul că prețul e de trei ori mai mare, față de ceea ce e pe piață, spuneți-mi cum le vor aduce în secțiile de vot. În Timiș sunt câteva sute de secții de votare, 18.500 de secții în toată țara. Deci azi (n.r 10 septembrie) au lansat procedura, după care se depun oferte, după care de depun contestații, după care se livrează măștile. Mai sunt două săptămâni până la alegeri. Normal că nu o să mai ajungă nicio mască în 27 septembrie. Dar banii se dau. Nu era nevoie de banii aceștia la spitalele COVID-19.”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a mai spus că România se află deja într-o criză economică, dar situația ar fi mascată de alegerile locale.

„Știu firme care au intrat în insolvență. Criza economică este deja în România, dar este acoperită în scop electoral. Cum a fost și în 2009. În 2009 era criza economică, dar pentru că aveam alegeri, auzeați că nu avem nicio criză, că nu se taie nimic. Au fost alegerile în 2009 și apoi a venit prăpădul. La fel va fi și acum. Să vă fie foarte clar. Am învățat, în calitate de prim-ministru, să mă uit pe cifre cum se uită un medic pe analize. Așa analize proaste, în ceea ce privește bugetul, nu au fost niciodată.”, a mai spus Ponta.

(E)