Blocaj ca-n filme în trafic pentru a-l „sălta” pe nepotul lui Ghiorghioni!   

Filmul percheziției scoate la iveală o serie de noi detalii, care mai de care mai spectaculoase. Asta mai ales că nepotul lui Ghiorghioni, care era folosit pentru încasarea șpăgii, a fost ridicat direct din trafic, după ce mașinile MAI l-au blocat spectaculos.

Șoferii care au văzut ceea ce s-a întâmplat au rămas marcați de incident. Aceștia povestesc că, brusc, o mașină cu girofar a intrat pe contrasens și a frânat în fața autoturismului pe care Cosmin Ghiorghioni îl conducea, iar o alta l-a blocat în partea din spate, astfel încât acesta să nu aibă nicio șansă să fugă. Câteva ore mai târziu, mașina pe care acesta a condus-o a rămas abandonată în parcare, acesta însoțindu-i mai departe pe procurori. Incidentul s-a petrecut în vecinătatea Reșiței, la kilometrul 6, în timp ce nepotul vicelui se îndrepta spre oraș.

Cosmin Ghiorghioni este vizat de oamenii legii, după ce unchiul său l-a folosit în repetate rânduri să încaseze cele 10 procente din banii care i s-ar fi „cuvenit” după încheierea preferențială a contractelor de lucrări și de efectuare a plăților. Potrivit procurorilor anticorupție, în baza unei înţelegeri iniţiate de Ionesie Ghiorghioni, în perioada în care a administrat S.C. CamandImpex S.R.L. Reşiţa, Armaşu Paul Valentin a convenit să-i dea vicepreşedintelui liberal al CJ Caraş-Severin 10 la sută din valoarea fără TVA a lucrărilor realizate şi încasate de societatea sa, în baza contractelor de lucrări încheiate cu Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat al judeţului, unitate din structura organizatorică a CJ.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/FOTO/UPDATE. Ionesie Ghiorghioni, prins în flagrant de DNA. Vicepreședintele CJ susține că este o „înscenare politică”!

Pentru a încasa cele 10 procente, Ionesie Ghiorghioni s-a folosit de nepotul său, Cosmin Ghiorghioni, care se întâlnea periodic cu soția lui Valentin Armașu, Adina, pentru a încasa șpăgile.

Potrivit DNA, pe data de 2 decembrie 2014, Ionesie Ghiorghioni l-a contactat pe nepotul său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pe care l-a trimis să ia banii de la Adina Armaşu, ca intermediar. Cei doi s-au întâlnit în parcarea unui magazin din Timişoara unde Adrian Cosmin Ghiorghioni a primit de la Adina Armaşu suma de 4.000 de euro. Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin i-a mulțumit telefonic apoi Adinei Armaşu pentru bani şi a stabilit ca următoarea tranşă să îi fie virată după sărbători. El i-a cerut femeii să păstreze discreţie, atrăgându-i atenţia că „lumea e rea”.

gif card de energie dacus 1000x100

Într-un alt context, „Adina Armaşu a început convorbirea prin a spune că are în vedere să conteste rezultatul licitaţiei pentru încredinţarea lucrărilor de deszăpezire pe tronsonul de drum Reşiţa – Grădinari, contractul fiind atribuit altei firme, ca urmare a insistenţelor lui Ghiorghioni la întâlnirea cu Armaşu Adina din 9 ianuarie 2015, când vicepreşedintele CJ i-a cerut femeii să-şi retragă firma din procedura licitaţiei respective. Văzând că femeia ia în calcul posibilitatea contestării acelei licitaţii şi, implicit, să «încurce» interesul lui Ghiorghioni în privinţa efectuării lucrărilor de către persoana în al cărui interes acţiona, Ghiorghioni şi-a schimbat atitudinea faţă de martoră, trecând de la abordarea amicală, deschisă, la o atitudine distantă, fiind vădit nemulţumit de aceste intenţii ale martorei, şi a încercat să-i impună acesteia să respecte înţelegerile frauduloase pe care i le-a propus înainte de licitaţie”, potrivit unor documente publicate de Mediafax.

Ulterior, au avut loc mai multe convorbiri telefonice între Ionesie Ghiorghioni, Adina Armaşu şi Adrian Cosmin Ghiorghioni pentru trimiterea unor noi sume de bani către vicepreşedintele CJ Caraş-Severin.

Ca urmare a acestor convorbiri telefonice, în 18 februarie 2015 a avut loc o nouă întâlnire în municipiul Reşiţa între Adrian Cosmin Ghiorghioni şi Adina Armaşu, aceasta din urmă având asupra sa suma de 2.000 de euro. Banii nu au fost preluaţi de Adrian Cosmin Ghiorghioni, deoarece acesta aştepta acordul unchiului său. Adrian Cosmin Ghiorghioni şi-a dat o nouă întâlnire cu Adina Armaşu, în aceeaşi zi, în municipiul Reşiţa, preluând de această dată banii, nu înainte de a-l vizita pe unchiul său chiar la sediul Consiliului Judeţean.

Mai trebuie spus că din materialul întocmit de procurorii DNA reiese că vicepreședintele CJ se gândea că este urmărit de oamenii legii și că de fiecare dată cerea discreție în relația cu Adina Armașu.

Astăzi, atât vicepreședintele CJ, Ionesie Ghiorghioni, cât și nepotul acestuia, Cosmin Ghiorghioni, sunt prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Muzeul TM

Comments

 1. jijicu says:

  Si pe madam Adina, cand o salta? Darea de mita nu se pune?

 2. JUST says:

  baiatul (nepotul) nu are nici o vina. a fost bagat in mocirla de unchiul sus-pus. i-o fi facut vre-un plin de benzina, dar bani sigur nu i-a dat,cu toate ca unchiul avea posibilitati mari, iar nepotul este orfan de ambii parinti, ramanand de mic copil fara mama, iar mai tarziu si fara tata. NU COSMIN A FOST CREIERUL !!!!

 3. calina ion says:

  GHINION ajungi subalternul lui Simi,avea dreptate cand spunea ca esti un BULANGIU POLITIC.

 4. ghimpele says:

  saracii.vom ramane singuri pe lume fara conducatori.ce vom face acum la asa saracie

 5. ghimpele says:

  Doamne ajuta-ne si ne izbaveste de cei rai.Amin

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/