Bilanțul „furtunii” antifraudă în Caraș-Severin: amenzi masive și bunuri confiscate!  

Mașinile antifraudă au împânzit municipiul Reșița de la începutul acestui an, iar controalele au vizat agenții economici pe bandă rulantă.

Zeci de mici întreprinzători și-au pus singuri lacăt pe ușă, atunci când au auzit de valul de controale care s-a abătut asupra municipiului Reșița, dar și asupra altor localități din Caraș-Severin. Oficialii antifraudă au declarat pentru Express de Banat că inspecțiile lor nu au vizat ceva ieșit din comun, ci doar respectarea legii, în speță, modul în care operatorii economici utilizează sau uită să folosească aparatele de marcat electronice fiscale.

„Ca urmare a controalelor specifice efectuate la 63 de operatori economici din județul Caraș-Severin, în domeniile de activitate comerț cu produse alimentare și nealimentare (flori și plante ornamentale) și alimentație publică (baruri și cluburi), inspectorii antifraudă au constatat 21 de abateri de la legislația în vigoare, pentru sancționarea cărora au dispus 40 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 106.500 lei, confiscarea de sume, bunuri și venituri ilicite, în valoare totală de 33.183 lei, precum și suspendarea activității comerciale a trei operatori economici, timp de o lună, pentru încălcarea obligației de a utiliza aparatul de marcat electronic fiscal”, a declarat Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al instituției. Perioada vizată de aceste controale este ianuarie – finele lunii aprilie.

De asemenea, tot în luna aprilie, în județul Caraș-Severin, inspectorii antifraudă au verificat activitatea a opt operatori economici, din domeniile de activitate comerț cu produse alimentare (carne și produse din carne) și nealimentare (produse energetice, masă lemnoasă) și alimentație publică, controale în urma cărora au dispus aplicarea a două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 lei.

Comments

  1. ionica says:

    Auzi tu….nu au vizat ceva iesit din comun,ci doar respectarea legii. Pai mai dobitocilor legiile ca atare sunt iesite din comun.Cum sa declari banii cu care ai venit la lucru? Si dupa cum sunt salariile in raport de preturi…ar trebuii sa primim 5 lei in plus cand cumperi un 1 kg de cartofi.Astia din guvern pa langa faptul ca fura mai ne si exploateaxa la maxim. Asta este tactica pentru a tine un popor in frau.Scoli praf…spitale praf…preturi mari si salarii mici….SI MILITIENI SI SECURISTI CAT SE POATE DE MULTI CU SALARII BUNE CA SA APLICE LEGIILE DE KKT. Români…mare prosti sunteti oameni buni. Vo meritati ca nu aveti nimic in cap si nici sânge in instalatie.Sunteti multumiti ca aveti ce mânca de pe o zi pe alta si nu muriti de foame.