VIDEO/FOTO/UPDATE. Ionesie Ghiorghioni, prins în flagrant de DNA. Vicepreședintele CJ susține că este o „înscenare politică”!

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție se află în aceste momente în biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, în urma unei acțiuni pe care aceștia au întreprins-o în cursul zilei de astăzi.

Oficialii DNA au confirmat pentru „Express de Banat” prezența la Reșița, dar în paralel, acțiuni similare au loc la Oțelu Roșu, unde soția vicepreședintelui a fost vizitată de mascați chiar la „Colegiul Bănățean”.

Avocatul Cosmin Bolosin se află la fața locului. „Este adevărat, am fost chemat la Consiliul Județean Caraș-Severin de către domnul Ghiorghioni. Deocamdată, nu vă pot spune decât că se fac percheziții în biroul dumnealui, după o acțiune de prindere în flagrant. Nu pot comenta mai multe în momentul de față!”, a precizat acesta.

Din primele informații se pare că suma pe care ar fi primit-o Ghiorghioni s-ar ridica la 20.000 de lei.

UPDATE 2 – Vizat de anchetă ar fi și nepotul vicepreședintelui de la CJ, Cosmin Ghiorghioni, care ridica banii proveniți din șpagă cu regularitate.

UPDATE 3 – Suma cu care a fost prins acesta astăzi, în flagrant, ar reprezenta 10 la sută din valoarea unui contract atribuit preferențial. Suma adunată din contracte, până acum, se ridică la 200.000 de lei.

UPDATE 4 – DNA face precizări oficiale!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

“„n cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Reşiţa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara”, se arată în comunicatul de presă transmis de Direcția Națională Anticorupție.

UPDATE 5 – Ionesie Ghiorghioni susține că este o înscenare!

„Se fac percheziții în acest moment, acțiunea va continua și la apartamentul pe care acesta îl deține. De asemenea, în paralel se fac percheziții și la domiciliul din Oțelu Roșu, dar și în 2 locații din Bucova, unde dumnealui are firma și o altă reședință. Clientul meu, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Ionesie Ghiroghioni, spune că e o înscenare, se consideră nevinovat vizavi de infracțiunea de trafic de influență de care este acuzat. Până în momentul de față nu am văzut probele din dosar,  doar ni s-a adus la cunoștință procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante. Suma de bani este de 20.000 de lei, care ar fi fost primiți drept mită de la denunțătorul din acest dosar. Se rețin 2 infracțiuni de trafic de influență! (…)  Este adevărat că se mai reține și un nepot de-al dumnealui în acest dosar, a precizat avocatul Cosmin Bolosin în urmă cu doar câteva momente pentru „Express de Banat”.

UPDATE 6 – Ancheta e în derulare!

Perchezițiile s-au încheiat, dar procurorii DNA alături de alți angajați ai Consiliului Județean sunt încă în biroul vicepreședintelui CJ. La solicitarea organelor de cercetare penală, funcționarii au adus mai multe documente, care, cel mai probabil, vor fi ridicate de anchetatori. Avocatul Cosmin Bolosin a ieșit din birou pentru a-i aduce lui Ionesie Ghiorghioni o plasă cu mai multe medicamente. Vicepreședintele susține că dosarul este unul politic, după cum a precizat avocatul acestuia.

 UPDATE 7 – Reţinere pentru 24 de ore!

Ionesie Ghiorghioni şi nepotul acestuia, Cosmin, au primit ordonanţe de reţinere valabile până mâine seară la ora 21.00. Primul este acuzat de trafic de influenţă, reţinându-se două acte materiale, iar celălalt de complicitate la comiterea acestor infracţiuni. Ambii şi-au rezervat dreptul la tăcere în timpul audierilor la DNA Timişoara. În cursul zilei de mâine, ambii vor ajunge în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 8 – Clarificări DNA

“În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.
În perioada 07.01 – 06.04.2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar – inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014.

Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în cel de al doilea comunicat de presă transmis de DNA.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

 1. Xxxlauraqws says:

  Doamne ajuta! Era si cazul domn’ vice! Fostul ginere cand va fi luat si el…?

 2. Ponsekalnikov says:

  :))))) Amuzant si previzibil tembelu’ asta. Ca si restul politicienilor in momentul cand miroase a DNA incepe cu fraza “inscenare politica”, urmeaza la scurt timp arestul preventiv insotit de o boala subita o alergie la catuse ceva un junghi descoperit chiar in ziua arastului.

 3. Rony says:

  cine urmeaza cine se simte cu musca pe caciulaaaa !!!!!! ca sigur vine episodul urmator dar undeeee?????,

 4. va iau astia binefacatorii says:

  Poate scrie cat a dat presei aservite, sa mai salte si deontologi, ca pana acuma au saltat numai tractoristi facuti politicieni de prostimea votanta si lingi de jurnalistii de pretutindeni. Frunzele cand pica oare, numai toamna ??

 5. Cetățean curios says:

  Domnișoara de mult născuta Gina cand urmează?! Mai ales acum cu arestul domnului Armașu care nu mai poate sa-i elibereze hormonul fericirii;)
  Așteptam cu interes următorul denunț al doamnei Armașu care logic ar fi sa o vizeze pe doamna Gina din motive obiective!

 6. Ego says:

  Culmea tupeului acest interlop numit Gheorghioni. Nu stiu nimic, a fost o inscenare… Din pacate CJCS colcaie de indivizi asemenea lui. Si sa nu uitam ca e condus de Eminenta Sa, Frunzaverde care a refuzat postul de europarlamentar pentru a reveni la Resita.

 7. Eu says:

  Sa-i ia pe toti! Ca fura cu nerusinare din banii tarii, implicit ai nostrii, de la pensionari, de la copii, de la toata lumea. Niste excroci cu aere, care nu-si vad lungul nasului. Astia sunt mai rau decat hotii care sunt in inchisoare ca au furat ceva de la un bogat, sunt direct criminali!

 8. Radivoj Milenovici says:

  Mai scuturati pomul CJCS ca mai sunt o gramada de de stricaciuni in el .PS…adica tracoristul cu nepotu-su adunau ”PARANDARATUL” pentru al inparti cu cine?!…Oooopssss , te pomenesti ca cu ala ce are ”FRUNZA PE CACIULA” . 🙂 Doamne ajuta !!!!

 9. Pentru tara says:

  Bine ASA speram cu toții sa se ajungă o data si la noi in tara sa fie dreptate si sa nu mai fim sclavii Europei din cauza unor hoti mai mari decât pușcăriașii si îngâmfatii care au crezut ca instituția statului este propria lor afacere arestați pe toți ….. Si domnișoara Ginuta ar trebui sa ii țină companie domnului Roseti ca acolo le este locul toți romani lucrează ca prostii pt hotomanii astia care sau umplut de bani in 2-3 ani si noi nu avem drumuri nu avem spitale nu avem nimic bravo justiția trăiască DNA

 10. calina ion says:

  ,,Inscenare politica?”avea dreptate SIMI ca esti un BULANGIU POLITIC,mergi acolo langa el o sa fiti o echipa buna si Ianas Roseti toti unu si unu.dupa cum se aude s-ar putea sa vina si,,SEFU”.la micul dejun veti servi Lagavolin,Beluga…