Bani de la Guvern pentru oțelarii afectați de furtuna de săptămâna trecută

Oamenii bătuți de soartă din Oțelu Roșu nu vor să-și părăsească locuințele. Soluții privind mutarea în alte apartamente nici nu s-ar fi găsit, poate doar a se locui în spații amenajate la școli sau săli de sport, ne-a precizat Luca Mălăiescu, edilul orașului peste care s-a năpustit furtuna în urmă cu câteva zile.

Oțelarii mai gospodari și cu dare de mână au început să-și repare singuri acoperișul, să mai cumpere o țiglă acolo unde situația nu a fost așa de gravă. Primăria nu dispune de fondurile necesare pentru repararea integrală a acoperișurilor blocurilor afectate, însă, în primă fază, administrația locală va aloca suma necesară pentru a izola cu folie blocurile ale căror acoperișuri au fost luate de vânt, până la alocarea sumei necesare de către Guvern pentru repararea acoperișurilor din zona afectată de furtună. „Reprezentanții Prefecturii Caraș-Severin au evaluat pagubele constatate și de Comisia pentru Situații de Urgență din oraș. Suma de 140.000 de lei, reprezentând pagubele după furtună, va fi solicitată Guvernului, care în cel mult o lună de zile va trimite bani la Oțelu Roșu, după cum spune dna prefect Florența Albu. Până atunci, ce putem noi să facem ca și administrație, să ajutăm oamenii, este să alocăm bani pentru a cumpăra o folie de protecție până când se va repara acoperișul la cele patru blocuri unde a fost smuls în totalitate de vântul puternic. Ca să putem să alocăm bani de la buget, ne trebuie Consiliul Local validat și, după aceea, o rectificare bugetară. Să sperăm că Magda Lungu și grupul liberal din Consiliu vor lăsa politica la o parte, se vor gândi la interesul cetățeanului și se vor prezenta la a treia ședință de constituire a Consiliului Local Oțelu Roșu”, ne-a declarat Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Bistra.

CITEȘTE ȘI: Un oraș distrus de furtună! În 40 de minute! [FOTO]

Reamintim că în zona Tineretului sunt peste 100 de familii, de la etajele IV și III, care se roagă să nu mai vină ploi. În aceste zile, a fost scoasă apa din locuințe cu motopompe. Fiecare a încercat să acopere partea fără acoperiș cu ce a putut, folie de protecție sau resturi din acoperișul luat de vânt.

CITEȘTE ȘI: Oțelu Roșu plânge după dezastru, mai puțin liberalii! Pesediștii anticipează un scandal monstru!