Oțelu Roșu plânge după dezastru, mai puțin liberalii! Pesediștii anticipează un scandal monstru!

Liberalii din Oțelu Roșu dezamăgesc încă o dată electoratul care le-a dat girul la alegerile din 5 iunie. În loc să lase hâra și intrigile deoparte și să se ocupe de adevăratele probleme al urbei, aleșii PNL pentru Consiliul Local au lipsit și de la a doua convocare de constituirea executivului, atrăgând critici dure. 

Potrivit primarului PSD Luca Mălăiescu, tot ceea ce se întâmplă nu are niciun rost sau scop, ci pur și simplu ar fi o dorință de răzbunare din neputință. ”PSD are majoritate, nu înțeleg de ce tot amână. Nu sunt jocuri de făcut, dar din cauza neprezentării ar putea ca situația la Oțelu Roșu să degenereze într-un scandal monstru. Și asta pentru că peste 100 de familii stau fără un acoperiș deasupra capului, în urma furtunii de acum câteva zile. În loc să constituim odată Consiliul Local, să rectificăm bugetul și să alocăm fonduri pentru aceste familii necăjite din patru blocuri, pentru refacerea acoperișului, noi ne împiedicăm iar de politică. Situația este critică, avem etajele 3 și 4 de la patru blocuri fără acoperiș (două pe Libertății și două pe Constructorului). Mai sunt distruse parțial alte patru blocuri, dar aici situația este critică. Familiile de la etajul 4 dorm sub cerul liber și de dimineață a plouat și apa a ajuns până la etajul 3! Astăzi se anunță din nou ploi! Și noi așteptăm validarea unui Consiliu Local, pentru că altfel nu putem lucra. E administrație, nu politică”, spune revoltat primarul Luca Mălăiescu.

În urma evaluării situației după furtuna de zilele trecute s-au constatat pagube de aproximativ 160.000 de lei. Primarul Mălăiescu a solicitat sprijinul Prefecturii Caraș-Severin, care va trimite mâine un reprezentant  la Oțelu Roșu pentru a întocmi un raport complet către Guvern. Contactată telefonic, Magda Lungu, liderul PNL Oțelu Roșu și consilier local,  a explicat motivul pentru care liberalii nu au venit la convocare. Aceasta ne-a declarat că astăzi au început evaluările naționale și trei consilieri din grupul său nu au ajuns la timp de la această acțiune și că în niciun caz nu poate fi vorba despre nepăsare.