La Caransebeș, dispută pe viaţă şi pe moarte!

Competiţia Naţională de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat, faza zonală,  a debutat marți la Caransebeș, acțiunea fiind organizată pe perioada a două zile de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Concursul este destinat pompierilor profesionişti și reunește reprezentanţi din cinci judeţe: Arad, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Echipele din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă au de parcurs două probe prevăzute de regulament: Descarcerarea din vehicule şi Acordarea primului ajutor calificat. Competitorilor li se vor evalua deprinderile practice privind modul de abordare a diferitelor scenarii de accidente.

IMG-20160628-WA0002[1]IMG-20160628-WA0003[1]

Obiectivele probei Descarcerarea din vehicule vizează dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte salvarea victimelor, identificarea celor mai bune practici/tehnici de descarcerare din autovehicule şi promovarea de idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule. Proba Acordarea primului ajutor calificat urmăreşte aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienţii traumatizaţi, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi.

Echipele câştigătoare ale celor două probe îşi vor reprezenta judeţele la faza naţională a competiţiei.