Un oraș distrus de furtună! În 40 de minute! [FOTO]

Imagine ca după război la Oțelu Roșu! Furtuna din această după-amiază a lăsat în urmă un adevărat dezastru, pagubele fiind de ordinul zecilor de mii de lei. Blocuri fără acoperiș, mașini avariate, copaci căzuți pe carosabil, oameni îngroziți care spun că nu au mai văzut un asemenea prăpăd de zeci de ani.

Primarul Luca Mălăiescu a ieșit pe teren și și-a pus mâinile în cap: ”Acum evaluăm pagubele. Nu sunt victime, dar este dezastru. Mașini avariate, acoperișul de la Liceul Bănățean smuls, de la aproape zece blocuri la fel, copaci smulși… ca după război. Am convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și am început să evaluăm pagubele și să remediem situația”.

YouTube video

“În intervalul orar 16.00 – 18.30, judeţul Caraş-Severin s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase: descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi mari, cantităţi de precipitaţii care au depăşit local 40l/mp, izolat 60l/mp, vânt puternic cu aspect de vijelie. În urma manifestării acestor fenomene au fost afectate localităţile Reşiţa, Caransebeş şi Oţelu Roşu. Pompierii militari au intervenit în Oţelu Roşu pentru îndepărtarea tablei care a fost smulsă din cauza vântului puternic de pe acoperişurile mai multor blocuri şi care prezenta riscul de a se prăbuşi pe trotuarele si autovehiculele parcate în zona blocurilor respective. Două autovehicule au fost avariate de desprinderea acestor elemente de pe acoperișuri. În Reşiţa, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o curte, iar în Caransebeş au fost solicitate în urma inundării străzilor Dâlmei şi Tudor Vladimirescu”, informează Elena Tarla, de la ISU “Semenic”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669599984582″]

UPDATE, ora 19.50

”La omul sărac nici boii nu trag” pare să fie un proverb atât de adevărat. Torcmai pe blocurile în care locuiesc oamenii cei mai săraci din Oțelu Roșu s-a abătut necazul. Copaci smulși din pământ sau rupți au aterizat pe patru mașini, opt blocuri de pe Străzile Tineretului, cartierul cel mai afectat, Rozelor și Constructorului au rămas fără acoperișuri. Toată tabla a fost îndoită de rafalele de vânt puternic și doborâtă de pe blocuri. Aceeași situație este și la Policlinică, partea spitalului unde trebuiau făcute reparații, pentru care se așteptau fondurile de la bugetul de stat. De asemenea, la Liceul Bănățean parte din acoperiș a fost smuls, iar pe Drumul Național care traversează orașul, Strada Revoluției, a fost avariată o conductă de gaz, după ce un copac a căzut peste ea. La ora actuală este oprit gazul în zonă.

UPDATE, ora 20.15

Pe DN 58B, care leagă Reșița de Caransebeș, nu s-a circulat aproape două ore după ce un copac a căzut pe carosabil și a fost necesară intervenția pompierilor și a celor de la Drumuri Naționale pentru degajarea drumului și reluarea circulației.

drum blocat vijelie

Rămâi pe expressdebanat.ro! Vom reveni cu detalii și imagini!