Băncile lasă Aquacaraș fără bani. ANAF, acuzată de lipsă de fair-play!

Pe lângă faptul că societatea de apă-canal a rămas fără bunuri, băncile care ar fi trebuit să crediteze firma cu bani pentru cofinanțarea proiectului european s-au retras din competiție. Proiectul este acum în pericol, iar oficialii Consiliului Județean nu își explică de ce fiscul a scos utilajele la licitație fără să anunțe în prealabil.

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință ordinară de lucru. Deși cel mai fierbinte subiect al momentului este soarta societății de apă-canal, niciunul dintre aceștia n-a ridicat problema Aquacaraș în plen. În urma întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, interpelat de mass-media, și-a prezentat opinia cu privire la acest subiect. „Nu pot să vă spun decât că am un gust amar. Am considerat că, dacă la aceeași masă stăm mai multe instituții și reprezentanți ai acestora și hotărâm ceva, acest lucru trebuie respectat și fiecare să își facă partea care îi aparține în așa fel încât acest proiect să fie în continuare derulat, pentru că  încă sunt optimist și cred că singura soluție de rezolvare a acestei situații este aceea de a face un efort comun, toți acționarii, să putem scoate Aquacaraș din această situație. Se pare că unii dintre noi, deși au fost la acea masă (reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Finanțelor, ANAF, ai Consiliului Județean, Consiliului Municipal și ai ANAF Caraș-Severin) lucrurile n-au decurs așa cum trebuie și s-a ajuns în situația pe care dvs. o descrieți în prezent”, a declarat Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI: „EȘEC. Aquacaraș se vinde la bucată. A rămas fără utilaje pentru că ANAF n-a tolerat eșalonarea!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Drept urmare, a explicat Iova, „două dintre băncile care inițial își exprimaseră dorința de acordare a acelui credit pe care Aquacaraș este obligat să îl ia până la finele lunii noiembrie, respectiv BCR și Banca Transilvania, citind aceste minunate articole de presă nu mai vor să participe”.

Acesta a mai precizat că i s-ar fi părut firesc ca toți cei implicați în această problemă să fie măcar notificați de intenția ANAF de a scoate bunurile la licitație. „Poate anumite primării, cu anumite posibilități, considerau că la prețul la care s-au vândut utilajele, mai ales că din aceste sume datorate nu s-a recuperat mai nimic, puteau cumpăra aceste utilaje și să ajute ulterior Aquacaraș cu ele. Fără utilaje, Aquacaraș va închiria contracte de prestări servicii cu cei care le-au cumpărat?! Cred că nu este normal!”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. GGii says:

    Ce ar fi sa ne mai platim si datoriile catre stat!
    Ne-am obisnuit ca taxele si impozitele sa le lasam…. ca poate ni le sterge cineva de la datorii.
    Oare daca si-ar fi achitat datoriile avea ceva ANAF-ul cu Aquacaras?
    De ce oare nu raspunde NIMENI cu functia pentru acest esec?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/