EȘEC. Aquacaraș se vinde la bucată. A rămas fără utilaje pentru că ANAF n-a tolerat eșalonarea!

În ciuda hotărârilor de consiliu local și județean luate pentru garantarea restituirii sumei de 1,3 milioane de euro, fiscul a scos la vânzare bunurile societății. Acum, cei din conducere au rămas fără utilajele de intervenție, iar lucrurile devin tot mai complicate pentru derularea în bune condiții a proiectului de sute de milioane de euro.

„Am depus aceste documente la ANAF, dar cu stupoare am văzut că a continuat procedura de licitație, chiar dacă le-am depus. S-a continuat și s-au vândut toate bunurile pe care le-a avut Aquacaraș. Utilajele cu care deserveam tot județul, deci s-a diminuat capacitatea de intervenție a operatorului în cazul unei avarii sau a altor probleme care apar pe rețele sau la instalațiile uzinei de apă și a stațiilor de epurare din tot județul, iar recuperarea a fost infimă, doar 0,01 la sută s-a recuperat prin aceste licitații. Vreau să spun că această cerbicie a ANAF, de a acționa asupra operatorului, era demnă de o cauză mai bună. Toată această victorie este îndreptată asupra cetățenilor județului. A făcut această licitație, iar băncile se vor codi să ne mai acorde cofinanțarea pentru care ne luptăm noi pentru a continua investițiile de peste 200 de milioane din județul Caraș-Severin”, a declarat astăzi Dan Petrescu, director în cadrul Aquacaraș.

Eșalonarea, încă în discuție!
Acesta spune că oficial nu a primit nicio înștiințare oficială din partea ANAF, dar bunurile sunt deja vândute. „Nu am primit nimic oficial din partea ANAF care să spună că nu sunt bune documentele trimise, doar, neoficial, că ar mai trebui ceva, deși toate aceste documente au fost înaintate la minister și la conducerea superioară a ANAF de la București și toată lumea a fost de acord cu aceste hotărâri de consiliu. Noi vom continua să ne luptăm pentru binele Aquacaraș și al cetățenilor județului. Pentru asta am fost constituiți. Vedem răspunsul ANAF la ultimele noastre intervenții”, a subliniat Petrescu.

Prin urmare, incertitudinea planează în continuare asupra societății, în ciuda măsurilor luate. Mai mult decât atât, societatea are poprire pe conturi.

Va trebui în primul rând să ridicăm această poprire pentru a ne dota din nou, dar ea nu ni se datorează nouă, în primul rând, ci unor condiții și unor instrucțiuni venite de la minister.

Comments

  1. Ion Crima says:

    Director la aceasta societate este nimeni altul decat LIBER, ….. INCA LIBER.

  2. Podsekalnikov says:

    Foie verde de rulment, uite asa se naste un faliment. Inca unu. ,,Ne luptam pt. binele cetatenilor judetului”:))) Bre, cu cat luptati voi mai mult pt. binele judetului cu atat CS-ul o duce mai rau. Sunteti cei cretini administratori de urbe din tara asta. Nu mai ramane piatra pe piatra in Resita cu voi la conducere nenorocitilor. Nu mai ramane chiar nimic din orasul asta? Sa imi fac griji pentru oxigen?