Abu Sayed, impresionat de bănățeni

po 1000x100px (3)

Abu Sayed, arhitectul al cărui vis este să construiască o bibliotecă în Lumea a treia, a citit cu sprijinul prietenilor materialele publicate de cotidianul online Express de Banat, sub genericul „Bănățeni pentru Asia”.

Abu Sayed s-a declarat emoționat de faptul că acum visul său este cunoscut și de bănățeni. Asta, mai ales că în ultimii ani și-a făcut prieteni frumoși în Europa, capabili să îi înțeleagă idealurile și să îi acorde un sprijin material și uman, atunci când a avut nevoie. Express de Banat a dat startul în Ajunul Crăciunului campaniei „Bănățeni pentru Asia”, prin care a mediatizat dorința specială a reșițeanului Grațian Mihăilescu: aceea de a-l sprijini pe prietenul său, Abu Sayed să termine construirea bibliotecii din Bangladesh. Momentan, lucrările sunt oprite din lipsă de bani. Impresionat de sprijinul acordat în mediatizarea idealului său, arhitectul a ținut să facă o serie de precizări, prin care să întoarcă cadoul deosebit pe care l-a primit.

CITEȘTE ȘI: FOTO/BĂNĂȚENI PENTRU ASIA Dorință specială de Crăciun: o bibiotecă pentru Lumea a treia

„Mi-am făcut prieteni frumoși în Europa în timp ce am urmat studiile în dezvoltare locală la Universitatea Trento din Italia. Grațian Mihăilescu este unul dintre cei cu inimă mare, capabil să simtă și să genereze idei. I-am povestit idealul meu, acela de a construi o bibliotecă și mi-a promis sprijinul său”, spune Sayed. Simpla conversație dintre cei doi prieteni s-a concretizat imediat într-un articol, care a mediatizat intenția asiaticului, prin intermediul cotidianului Express de Banat.

Își urmează visul
Abu Sayed a înțeles că pentru a urma un vis trebuie să ai credință și încredere în propria persoană, viziune și determinare. „Ultima dată m-am gândit foarte serios cum aș putea să termin construcția până în ianuarie 2013 și le-am promis prietenilor noștri, acelora care au constribuit financiar că așa se va întâmpla. Am fost surprins când am văzut articolele despre proiectul nostru în Express de Banat. Materialul publicat mi-a dat o nouă speranță și mi-a sporit încrederea că nu îi voi dezamăgi pe localnici. M-a făcut să cred că există oameni care într-adevăr se gândesc la cei defavorizați”, spune arhitectul.

banner 1000 x 100 hd

CITEȘTE ȘI: Voluntarii Rotaract construiesc biblioteca

Dublu rol pentru clădire

Zona în care dorește să construiască biblioteca este expusă calamităților naturale, astfel că Abu Sayed crede că noua clădire este bine să servească și la protecția localnicilor. Reamintim că valoarea proiectului depășește cu puțin 10.000 de euro, iar până acum, cu banii adunați din Europa, arhitectul a putut să construiască fundația clădirii. Cei care doresc să doneze un euro pentru finalizarea lucrării, o pot face contactându-l pe Sayed pe pagina sa de Facebook.

Este o onoare să știu că Express de Banat, Grațian și prietenii de la Rotary Club din România îmi oferă sprijin pentru concretizarea visului meu”, Abu Sayed, arhitect Bangladesh

03 britannia 1000 x 100 gif