Voluntarii Rotaract construiesc biblioteca

po 1000x100px (3)

Sub genericul „Bănățeni pentru Asia”, cotidianul online „Express de Banat” a prezentat în Ajunul Crăciunului un exemplu de solidaritate umană. Materialul intitulat „Dorință specială de Crăciun: o bibliotecă pentru Lumea a treia” i-a sensibilizat pe membrii Rotaract, care acum sunt în căutarea unei variante de finanțare a proiectului.

Dorința specială de Crăciun a reșițeanului Grațian Mihăilescu (FOTO), aceea de a-l ajuta pe prietenul său să construiască o bibliotecă în Bangladesh, a fost mediatizată de cotidianul online „Express de Banat”. Cuvintele și gestul său altruist au ajuns la sufletul membrilor Rotaract, care acum sunt în căutarea unei finanțare pentru ridicarea bibliotecii.

CITEȘTE ȘI: BĂNĂȚENI PENTRU ASIA Dorință specială de Crăciun: o bibiotecă pentru Lumea a treia

„Proiectul tânărului arhitect Abu Sayed (FOTO) se pretează pe una dintre direcțiile Clubului Rotaract Internațional, care luptă pentru alfabetizarea oamenilor din statele dezavantajate ale lumii. Cunoaștem cu toții situația din Bangladesh, acolo unde mai mult de jumătate din populație nu este cunoscătoare de carte, din cauza sărăciei”, a declarat Miriam Vilceanu, reprezentantul Districtului 2241 în boardul ERIC, pentru cotidianul online „Express de Banat”. European Rotaract Information Center este, de fapt, un organism care își propune o strânsă colaborare, dar și o informare detaliată în ce privește proiectele derulate în cluburile din Europa.

„Am luat deja legătura cu colegi de la cluburi din București, Iași sau Cluj pentru o potențială campanie de strângere de fonduri. Am discutat cu reprezentanții acestora în ideea că, fiecare dintre ei, pot dona câte ceva, inclusiv cărți, pe care să le ducem în Bangladesh”, subliniază Miriam Vilceanu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632325706259″]

Reprezentantul Districtului 2241 în boardul ERIC spune că în cadrul clubului din care face parte s-au mai inițiat proiecte de acest gen. Unul dintre ele ar fi „Rotaract Heart”, prin care în Africa s-a ridicat un spital pentru boli cardiovasculare. Voluntari din întreaga Europă s-au deplasat acolo, ca să ajute la ridicarea spitalului prin muncă fizică și, mai mult decât atât, cei cu specializare în domeniul medical s-au ocupat și de tratarea bolnavilor.

„Express de Banat” urmărește în continuare proiectul lui Abu Sayed, care a acordat un interviu în exclusivitate cotidianului online, impresionat de Campania „Bănățeni pentru Asia”, lansată în Ajunul Crăciunului.