GALERIE FOTO: Ultima zi din an pe pârtie

La câțiva kilometri de Reșița, muntele Semenic așteaptă turiștii de pretutideni cu pârtii pline de zăpadă, vin fiert și ciocolată caldă. Tocmai de aceea, chiar și în ultima zi din an, pârtiile forfotesc de schiuri și snowboarduri care răscolesc zăpada rămasă.

Pe Semenic distracția de Anul Nou a început devreme. Săniile, schiurile și snowboardurile sunt prezente pe toate pârtiile amenajate sau construite chiar de amantorii sporturilor de iarnă.

Distracția pe muntele de lângă Reșița este în toi. Schiorii se pregătesc de Revelion așa cum știu mai bine: pe pârtie. „De câțiva ani buni ne petrecem Revelionul aici pe munte. Zăpada nu este în cea mai bună formă, dar ne descurcăm cu ce avem”, declară un turist.

Teleschiul de la pârtii urcă rând pe rând sportivii până în vârf pentru încă o tură de distracție. Printre veterani există și câțiva care au văzut Semenicul pentru prima dată. Deși cu pârtii multe și zăpadă din abundență, muntele reșițenilor pierde din puncte la capitolul locuri de cazare. Peisajul clădirilor dărăpănate strică din farmecul muntelui. „Pârtiile sunt super, dar cabanele astea dărâmate nu arată bine deloc, chiar strică imaginea muntelui”, spune un turist ajuns pentru prima dată în vârful Semenicului.

Chiar și așa, mulți își petrec ultima zi din an pe muntele atât de drag reșițenilor. Ca în fiecare an, Semenicul nu dezamăgește pasionații de sporturi de iarnă niciodată și le oferă zăpadă cât cuprinde până în anul viitor.

Comments

  1. Pakatos says:

    cei catziva kilometri…is 39 Ancutza…;)