FOTO: Aventura continuă pe Muntele Mic!

Excursiile organizate de Coco Galescu, împreună cu alți șapte colegi cu experiență în lucrul cu copii, au ajuns la cea de-a doua etapă. Cum încă este vacanță, altă serie de copii s-a înscris la distracția de pe Muntele Mic.

Cel de-al doilea grup de copii care se bucură de Tabăra de iarnă de pe Muntele Mic a început aventura. Până duminică, cei aproape 60 de copii, cu vârste între șapte și 15 ani, vor descoperi aventura din vârful muntelui. Împărțiți pe două categorii, începători și avansați, participanții vor fi inițiați în tainele sporturilor de iarnă, fie în elementele de început, plugul, cristianele sau slalomul, fie în schiatul profesionist printre jaloane.

Participanți din Serbia

Vestea taberei de iarnă s-a dus până departe, peste granițele județului, ba chiar peste granițele țării. Tocmai de aceea, copiii participanți nu sunt doar cărășeni, ci și timișoreni, arădeni și chiar sârbi. „Partea bună este că la aceste tabere vin din mai multe părți ale țării și nu numai. Acum avem în tabără copii din Timișoara, Arad, Cluj și chiar din Serbia”, spune încântat alpinistul Coco Galescu.

Dans, plimbare și voie bună

Deși activitatea principală pe parcursul zilelor de tabără este schiatul, când vremea nu o permite, se găsesc și alte îndeletniciri pe placul copiilor. „Când vremea e rea, facem drumeții. Seara organizăm petreceri, dans în aer liber și copiilor le place. Ideea este și aceea de a comunica între ei, de a învăța să respecte muntele, de a deveni mai responsabili, mai ordonați, pentru că făcând parte dintr-un colectiv, apare și sentimentul de jenă față de celălalt și astfel acordă mai multă atenție felului în care se poartă”, precizează caransebeșeanul Coco Galescu.

Redescoperă aventura

De fapt, întreaga excursie, așa cum spune și Coco Galescu, este de autocunoaștere, de descoperire sau redescoperire a plăcerii de a te aventura în altceva decât calculatorul sau lumea virtuală, ocupația predominantă a copiilor din ziua de astăzi. „E vorba despre aprinderea scânteii aventurii, pentru că acești copii au în sânge spiritul de aventură, este nevoie doar de cineva care să le redeschidă pofta spre așa ceva, spre o aventură controlată și plăcută și asta facem noi aici”, explică alpinistul.

Aventura se va încheia printr-un  concurs pe pârtie, un test pentru absolvirea cursului de schiat și un mod de a-și demonstra fiecare ce a reușit să învețe în zilele de tabără.