Au promis și s-au ținut de cuvânt! CEZ România și Salvați Copiii, un suport real pentru elevii defavorizați

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Zeci de tablete cu internet inclus au ajuns astăzi în județul Caraș-Severin, beneficiari fiind copiii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care provin din familii defavorizate socio-economic.

Acțiunea face parte din cadrul unui amplu proiect derulat la nivel național și vine ca o nouă provocare pentru CEZ și Organizația Salvați Copiii, care au transformat această inițiativă în realitate. Situația de criză creată de noul coronavirus și care lansează în continuare un mare semn de întrebare și neliniște în același timp, mai ales acum, în prag de începere a unui nou an școlar, a generat acest demers prin care se asigură accesul la educație digitalizată al elevilor vulnerabili.

publicitate online in ziar Express de Banat

Nu mai puțin de 19 elevi ai Școlii Generale Nr. 2 din Reșița au intrat astăzi în posesia unor tablete cu internet inclus, instrumente cu scop strict didactic ce vor fi de mare ajutor în situația actuală, așa cum a precizat și Măriuța Simionescu, președintele Organizației Salvați Copiii, Filiala Caraș-Severin:

„Cu ajutorul partenerilor noștri de la CEZ România, am făcut astăzi un gest deosebit prin finanțarea a 79 de tablete ajunse în județul nostru. 19 au ajuns aici, la Școala Generală Nr. 2, 25 la Școala Gimnazială din Văliug, 17 tablete pentru Școala Gimnazială Mihai Peia și 18 la Colegiul  Național Mircea Eliade din Reșița. Sunt elevi care vor putea învăța mai ușor de acum, în situația în care învățământul se va desfășura online, iar noi nu putem să fim decât încântați de ceea ce a făcut CEZ România pentru copiii noștri. Salvați Copiii a mai trimis în județ încă 75 de tablete pentru copiii din centrul pentru copii vulnerabili de la Școala Nr. 7 și pentru cei de la Colegiul Național Mircea Eliade. În total, 154 de tablete”.

CEZ Vânzare încurajează „generația verde” să susțină accesul elevilor din medii defavorizate la școala online

Instrumentele digitale oferite elevilor de CEZ România sunt însoțite de internet valabil doi ani, dar și de o componentă importantă de pregătire atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Trainingurile vor fi susținute de specialiștii Salvați Copiii chiar înainte de începutul anului școlar 2020-2021. Și pentru că #energiapentrubine înseamnă colaborare și implicare la nivelul întregii comunități, pentru copiii aflați în programele educaționale Salvați Copiii din județul Caraș-Severin, Ramona Nicola, specialist P.R. în cadrul grupului CEZ, a subliniat următorul aspect:

„Am reușit să punem astăzi în practică o promisiune pe termen lung față de generația viitoare, promisiune pe care ne-am asumat-o alături de clienții noștri, clienți care au ales produsul CEZ Vânzare, produs care nu doar asigură energie 100% regenerabilă, dar cumva contribuie și la dezvoltarea generației, astfel ca la fiecare contract încheiat pentru acest produs clienții noștri au contribuit și pentru achiziția unei tablete.

Astăzi suntem la Reșita, dar beneficiari totali sunt 450 de elevi din județele: Caraș-Severin, Timiș, Iași, Constanța, Argeș și Dolj. Grupul CEZ din România demarează mai multe inițiative de acest gen prin toate proiectele sale, atât cele tradiționale dar și cele noi cum este acesta, astfel că cele tradiționale: ,,Generatorii de bine” sau „Ucenic electrician” desfășurate în aria noastră de activitate Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman și Vâlcea generează impact în aceasta direcție prin numărul total de beneficiari însumat la 900 de elevi.

Ne-am bucurat nespus când am văzut zâmbetele copiilor astăzi, pentru că am reușit să ajungem la ei online, deoarece știm că pentru ei școala online a fost imposibilă. Tocmi de aceea am dorit să avem un impact real, în sensul acesta toate proiectele noastre desfășurate au avut un livrabil clar și anume digitalizarea copiilor noștri. Ne place să-i numim așa pentru că aria noastră de activitate a devenit familia noastră și reușim sub forma aceasta să fim alături de ei chiar și în condiții de pandemie”.

1000x100 (3)

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, locuiesc în zone rurale sau în periferiile orașelor, provin din familii defavorizate și cei mai mulți dintre părinți au cel mult studii medii și nu au cunoștințe aprofundate despre utilizarea tehnologiei sau a Internetului, fapt care cu siguranță va îngreuna procesul educativ, așa cum a menționat și Ozana Drăgilă, cadru didactic la Școala Generală Nr. 2 din Reșita:

„Nu am fost aleși întâmplator ca și scoală deoarece am fost și noi centru Salvați Copiii din 2015 până în 2017, pe proiectul Școala după scoală și am avut beneficiari de servicii și sigur că avem și copiii care nu au tablete pentru a-și putea desfășura în condiții optime programul în școala online. A fost foarte dificil și pentru noi dascălii și pentru copii pentru că au trebuit să folosească același telefon sau același laptop, însă noi dascălii am fost înțelegători și am pus orele diferit tocmai pentru ca frații să poată folosi separat aparatele. De exemplu avem copii foarte buni, dar care au și câte 3, 4 frați și nu dispun de aceste mijloace moderne.

Casele s-au transformat în școli

Pentru că situația este extrem de dificilă în ceea ce privește desfășurarea normală a cursurilor, un rol extrem de important l -au avut și editurile care ne au trimis oferta de auxiliare ce conțin cd-uri educative și atunci asta este șansa noastră, mai ales a claselor pregătitoare pentru că altfel nu am reuși, dar tot ce se va întâmpla online mai ales la clasa pregătitoare, de pe acum dorim să le mulțumim în avans părinților care vor deveni mini-dascăli acasă pentru copiii lor.”

Oricine poate „face o promisiune” unui copil, alegând CEZ Verde

Rezultatele unui studiu efectuat de Salvați Copiii în rândul beneficiarilor programelor socio-educationale ale organizației, în perioada 22 – 25 aprilie 2020, arată că peste 40% dintre copiii din eșantion nu au beneficiat de educația online, ceea ce agravează clivajul social. Conform estimărilor Salvați Copiii, numărul copiilor de vârsta școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au acces la educația online poate trece de 400.000 de copii.

CEZ Verde este un produs de energie 100% regenerabila, destinat atât clienților casnici, cât și companiilor. Energia provine integral din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW, situat în Dobrogea și deținut de Grupul CEZ în Romania, cel mai mare producător privat din Romania.

Mai multe detalii despre produsul CEZ Verde, dar și despre promisiunea CEZ Vânzare pentru un viitor sustenabil față de comunitățile defavorizate se pot obține: online, accesând www.promisiuneaverde.ro sau prin intermediul aplicației My CEZ, în oricare dintre Centrele de Relații cu Clienții CEZ sau prin apel Info Linia CEZ – 0251 929.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/