Au început audierile celor care i-au asigurat pe oamenii de afaceri că pot fenta statul!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Peste 40 de persoane sunt audiate astăzi, la sediul DIICOT, în cazul suspiciunii de evaziune fiscale de la BCR Asigurări de Viață. Omul de afaceri din Reșița, suspectat că ar fi profitat de încasarea banilor pentru plata salariilor, este socrul fostului viceprimar al Reșiței.

Deși procurorii DIICOT refuză să dea amănunte despre modul în care au finalizat descinderile din cursul zilei de ieri, într-un final, după ce au pasat reporterii de la un număr de telefon la altul, au făcut precizarea că audierile sunt în curs și au început dis-de-dimineață. Cert este că nu mai puțin de 44 de persoane au fost conduse la Târgu Mureș, ca să dea explicații pentru practica lor în ce privește plata salariilor.

Asiguratorii cu experiență din Reșița explică faptul că polițele încheiate pentru asigurările de viață au un regim special, astfel că acestea pot fi răscumpărate doar la perioada de expirare și în niciun caz în a doua lună. „Este imposibil ca acest lucru să se fi întâmplat fără acordul celor de la București”, a spus un asigurator din oraș, care dorește să își păstreze anonimatul.

Părerile însă sunt împărțite. Cei care au lucrat ca inspectori de asigurare susțin că această practică este una obișnuită și nu neapărat ilegală. Astfel că procurorilor DIICOT le va fi extrem de dificil să demonstreze vinovăția celor audiați în acest caz, mai ales că în joc au intrat bonusurile.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Ce explicații dau procurorii DIICOT
„Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea că modul de operare este unul inedit, constând în acordarea disimulată a unei părţi din drepturile salariale lunare, iniţial prin încheierea de către angajator a unei poliţe formale de asigurare de viaţă colectivă cu operatorul de asigurări, achitarea contravalorii poliţelor de asigurare de către angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii),  urmate imediat, în cursul aceleiaşi zile sau în ziua următoare, de «răscumpărarea clauzei suplimentare» şi, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurator direct în conturile angajaţilor – beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plăţi ca fiind parte din veniturile salariale”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

CITIȚI ȘI: Firme de asigurări din Caraș, suspectate că au fentat statul cu 6  milioane de euro!

STPT job 1000x200

Comments

  1. dani_stancu says:

    Oana tu scriai mai cu c**ie chiar daca nu era ale tale personale. Ce nu spui cine e omul de afaceri si fostul viceprimar. Ca Resita e plina de oameni de afaceri, de socri si de fosti. Colegi de la ADEVARUL fostul tau loc de munca zice-asa:

    Potrivit jurnaliştilor de la expressdebanat.ro mascaţii de la DIICOT nu au descins astăzi numai la sediul BCR Asigurări de VIaţă, de pe Bd IL Caragiale ci şi la firma omului de afaceri Marinică Belei, socrul fostului viceprimar al Reşiţei, Cristian Panfil, actualmente consilier local PNL. 166 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în municipiul Bucureşti şi în 26 de judeţe din ţară pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală, care ar fi produs un prejudiciu de şase milioane de euro. Din primele informaţii se pare că ar fi implicate şi filiale ale BCR Asigurări de Viaţă.

    Asta e citat ca la balamuc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/