Au fost primari la Reșița. Acum au liniște: Popa la pensie, Spătaru la închisoare

Periplul expressdebanat.ro printre foştii oficiali cărăşeni se oprește astăzi la categoria primar al Reşiţei.

Vi-l aduceți aminte pe fostul vicepreşedinte al consiliului municipal de partid de dinainte de 1989? Octagenarul Mircea Popa a condus Primăria Reşiţa, ca independent, în trei mandate consecutive, din 1992 până în 2004, alte două fiind înregistrate înainte de 1989. Pensionarul se bucură acum de linişte, dar mai ales de aprecierea celorlalţi pensionari din municipiu, care îşi amintesc de perioada în care acesta a fost director al uzinelor reşiţene, dar şi de eforturile depuse în echipa care a realizat Muzeul de Locomotive. Nu puține sunt vocile care încă afirmă că reșițenii nu vor mai avea un primar ca Mircea Popa. Presa vremii de la ultimele alegeri în care Mircea Popa a candidat îi reproșa că nu a știut să atragă investitori în oraș, a suprasaturat aparatul de lucru al primăriei cu peste 2500 de funcționari și a instalat un monopol media al unei televiziuni private prin cablu. Nu au fost scandaluri și nici acuzații de corupție.

Următorul primar în linie de mandat, 2004-2008, Liviu Spătaru, îşi execută acum pedeapsa de trei ani de închisoare pentru luare de mită şi este departe de viaţa politică a judeţului. Cel mai probabil, el nici nu va reveni în eşalonul de frunte. În România astfel de lucruri nu pot fi însă declarate cu certitudine. Viaţa universitară îi poate fi în continuare ,,prietenoasă”, fostul prefect al judeţului Caraş-Severin (1990-1993), deputat (1996-2000), fiind un apreciat economist, autor de articole pe diverse teme, în special ştiinţifice (peste 500), cu 10 contracte de cercetare la activ şi multe volume de specialitate şi beletristică. Timpul petrecut în închisoare îi poate aduce așadar liniștea și timpul necesare dezvoltării unor noi lucrări științifice. Reșița a pierdut însă, în timpul mandatului său, mai mult decât doar bani. A stagnat și chiar a dat înapoi.

Comments

 1. ABC says:

  Voi, cei de la acest ziar nu mai aveti subiecte si atunci improscati cu noroi. Asa, fiecare isi gaseste linistea si indeletnicirile… Care e problema voastra? “Resita a pierdut in mandatul lui Spataru, ba chiar a stagnat”. Acesta este punctul de vedere a lui Stepanescu, pe care voi, obedienti, l-ati preluat! Dar, ce altceva mai zice el, Stepanescu, ca sa isi motiveze incompetenta?

 2. LuxPhotoFux says:

  O invitatie “incitanta“ ca in fiecare luni, miercuri si VINERI vom citi cate ceva despre greii judetului. VINERI, 22 august 2014 nu am gasit nimic privind vreun “greu“. V-a fost “greu“?

 3. Razvan says:

  Ce bine ca a venit actualul sa ne scoata din mizerie si sa ne aduca atatea beneficii , crestere economica , cresterea populatiei , cresterea puterii de cumparare si cate si mai cate , nu am timp sa scriu cate minuni sau facut la Resita in ultima vreme adica in ultimii 6 ani . Dar o sa le scriu pe toate peste 2 ani cand isi va termina mandatul actual! Cu ghilimelele de rigoare!

 4. xxx alegatorul- neinitiatul says:

  daca esti cioban- te lingi pe degete, mai bagi o imbucatura de brinza …in gura,dar acum daca mergi in grecia ,la turci, la las vegas.. trbuie euroi, verzisori, nu gaina, nu rachia, fac treaba.asa ca toti au un pret-stai mult intr-o functie tentatii multe-datorii fata de parid…..