Bicicleta – prieten bun în turul țării pentru tineri doritori de frumoase experiențe

O Românie frumoasă, vacanța de vară sau concediul celor care aleg altceva decât un resort all-inclusiv, timpul petrecut pentru binele trupului și al minții, experiențe de neuitat – iată motive suficiente pentru a lua bicicleta afară din orașele încinse și de a o duce la plimbare pe drumurile țării. Express de Banat a întâlnit la Anina doi tineri bucureșteni porniți într-o astfel de călătorie.

Alexandru și Răzvan nu sunt bicicliști profesioniști, iubesc aventura și mișcarea, dar mai ales au ales să descopere locuri frumoase din țara noastră. Sunt ,,înarmați” cu hărți turistice, cu aparate de fotografiat, echipamente specifice cicliștilor care trebuie să reziste mai multe zile pe drum și deschidere spre modificări ale traseului, în funcție de punctele de atracție ale zonelor străbătute. I-am întâlnit la Anina, făcând un popas înainte de a coborî spre Dunăre, la Drobeta Turnu Severin.

,,Am plecat din Brașov cu bicicleta, în drum spre Timișoara, prin Făgăraș și Sibiu, și am campat pe unde am apucat. La Timișoara am stat o zi și acum ne întoarcem acasă. Vrem acum să ajungem la Moldova Nouă și Anina era pe hartă! Mai era o variantă, mai spre sârbi. Dar asta-i faină și pe hartă apare ca un traseu pitoresc”, mi-a povestit Răzvan.  Pentru cei doi, traseul prin Banatul de Munte este unul greu. ,,Nu suntem obișnuiți prea mult cu munții, dar o să ne obișnuim și încet-încet o să ajungem la destinație”. Aventura trebuia să fie una într-un grup ceva mai mare, au mărturisit tinerii care au promis că vor reveni pe aceste meleaguri și le vor promova prietenilor care nu au ajuns încă în Caraș-Severin.

Dacă Răzvan a mai făcut trasee mai lungi pe bicicletă, Alexandru se află la prima călătorie în care pedalează mai mult de 40 de kilometri. ,,Ce am mai ieșit cu bicicleta a însemnat o plimbare, așa de 30-40 km maxim. Să traversez țara în lung și în lat e pentru prima dată”, a mărturisit tânărul temerar.

Băieții nu se grăbesc, nu au ore fixe de plecare sau de sosire în locuri anume, gustă peisajele și obiectivele turistice care li se oferă așa cum sunt ele. Unde ajung seara, acolo înnoptează, de preferință în camping în apropierea drumului ales. În Caraș-Severin au înnoptat prima dată la Carașova. De la Anina au urmat recomandarea localnicilor și au coborât spre Bozovici, cu un popas la deja celebra cascadă Bigăr. Le-a plăcut. Apoi au revenit la Anina, au ajuns în Oravița și, prin Naidăș, au urmat calea spre Clisură. Noi le-am regăsit urma pe Facebook, la Drobeta Turnu Severin.  Au ieșit din Banat, dar le propunem să revină. Cu mai mulți prieteni și mai multe informații despre atât de multele locuri frumoase pe care le mai au de descoperit. Merită.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646398560080″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/