„Ați văzut că în ultima vreme nu s-a mai blocat niciun tramvai în acel punct critic?” Robu: „Sunt de top mondial! Grupuri de interese își dispută interesul economic”

tramvai

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, susține că noile tramvaie Bozankaya contractate de administrația locală sunt de „top mondial” și că nu au nicio problemă de funcționalitate, deși acestea s-au blocat de câteva ori pe traseu, de la momentul la care au fost puse în circulație. 

„Ați văzut că în ultima vreme nu s-a mai blocat niciun tramvai în acel punct critic? Cică a fost prins un cetățean care cu asta se ocupa. Oare nu era cumva pus de cineva? Ne întrebăm doar. Sigur va fi o cercetare. Dar ce a făcut acel cetățean reprezintă lucruri foarte grave. Pur și simplu trăgea semnalul de avarie în intersecție. Exact acolo. Și normal că se puteau întâmpla nenorociri.”, le-a spus fostul primar Nicolae Robu internauților, într-un live pe Facebook.

Tramvaiele sunt „de top mondial”, a mai spus fostul primar care acuză „grupuri de interese care își dispută interesul loc economic”.

„Aceste tramvaie sunt de top mondial. Că grupuri de interese își dispută interesul economic, financiar, e treaba lor. Pe noi nu ne interesează așa ceva. Alții vor cerceta și vor ajunge la adevăr.”, a continuat fostul primar.

CITEȘTE ȘI: S-au găsit țapii ispășitori pentru blocarea noilor tramvaie în intersecțiile din Timișoara: vatmanii 

„Avem 30 de tramvaie Armonia în Timișoara, ultramoderne, cu încălzire la fiecare scaun, cu climatizare, răcire ambientală. 15 sunt făcute la Arad, 15 la Pașcani și a fost o bucurie pentru mine că s-a câștigat licitația de cele două firme românești. Pe fonduri europene acum, aceste tramvaie sunt livrate de firma care a câștigat licitația. Aici nu îți alegi tu cine să câștige licitația. Este această firmă care vinde foarte mult la americani. Cică sunt 40 de kilometri de hale, atât e de mare această firmă care îl ca acționar pe un cetățean german de etnie turcă, lucrează în Turcia.”, a concluzionat Nicolae Robu.

În ultimul an, la Timișoara au sosit 9 din cele 21 de tramvaie produse de compania Bozankaya. Primele au fost puse în circulație nu demult. Unele dintre ele încă nu s-au „acomodat”, motiv pentru care s-au mai și oprit pe traseu. Până la sfârșitul anului, toate cele 21 de tramvaie ar trebui să fie livrate orașului.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul blocărilor noilor tramvaie pe șinele din Timișoara. Zonele cu probleme