Cartier rezidențial în Bocșa! 100 de case ca la carte!

view of the residential area over the roofs of homes early sunrise

Planuri mari pentru dezvoltarea Bocșei. Primarul Mirel Pascu se gândește serios să ridice, la intrarea în oraș dinspre Reșița, un cartier modern, cu locuințe construite pe același tipar, pentru familii care doresc o zonă liniștită și care să se bucure de toate facilitățile. 

Consiliul Local Bocșa a aprobat deja un Plan Urbanistic Zonal care presupune construirea unui cartier într-o zonă frumoasă a orașului, mai exact, în zona Izvor la intrare în oraș dinspre Reșița. Pe o suprafață de circa 7 hectare ar urma să fie construite aproximativ 100 de locuințe.

„Noi ne dorim să fie un proiect foarte modern. Nu vrem un PUZ simplist. Să fie unul cu străzi circulare, de exemplu, să fie tot cartierul rotund, cu un sens giratoriu în mijloc. De asemenea, vrem să impunem niște condiții acolo și în același timp și facilități pentru cei care cumpără casa. Dorim să cumpere la licitație atât lotul de teren, cât și proiectul. Vom face două sau trei case tip și când se vine, toate casele să fie la fel, să respectăm arhitectura, să respectăm culorile. Cartierul poate fi prevăzut și cu o barieră, care să fie cu interfon. Gândim niște variante civilizate, în care să poată sta familii cu copii. Vom avea și spații comerciale prevăzute. Mai ales că este foarte aproape de Reșița. Izvor fiind în zona Colțan, distanța pentru un reșițean este ca și cum ar locui în Govândari și ar merge la serviciu în centrul orașului. Terenul fiind mai ieftin, sunt convins că vom avea doritori.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

Centura ocolitoare a Bocșei ar urma să treacă și ea prin zona respectivă. PUZ-ul va fi făcut din fondurile orașului Bocșa, iar din vânzarea terenului vor fi asigurate utilitățile, drumurile, trotuarele.

Administrația locală va consulat arhitecți și se ia în calcul chiar organizarea unui concurs de proiecte. Vor fi alocați circa 500 mp pentru o casă, care să aibă și garaj.

Nu doar frumusețea zonei și apropierea de Reșița reprezintă un plus, ci și calitatea aerului. „Zona beneficiază de un ozon care este aproape ca la Herculane. În perioada interbelică, Bocșa a fost declarată stațiune balneoclimaterică prin decret regal, avem și acel decret, datorită aerului. Pe atunci, bolnavii de plămâni erau tratați cu aer, pentru că nu existau atâtea medicamente.”, dezvăluie Mirel Pascu.

O altă investiție din aceeași zonă care va fi pusă la punct vizează fostul stadion Foresta, pentru care Primăria are deja proiectul făcut și depus la CNI. Este vorba despre o suprafață de joc, înconjurată de o pistă de alergare, o tribună de 600 de locuri acoperită și încă două terenuri, unul de fotbal și unul de tenis de câmp.

Pentru noul cartier de locuințe se ia în calcul și ridicarea unui parc de distracții. În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, alesul PMP Narcis Mariș a atras atenția că orașul are nevoie de un astfel de spațiu, având în vedere că nu există în prezent o locație în care cei care vizitează Bocșa să se poată distra. „Mai avem două hectare la stadionul Foresta și încercăm să găsim fonduri pe acest domeniu. Până acum nu am găsit, pentru că nu sunt lansate pe POR 2021-2027. Dar vom căuta și alte fonduri, dacă nu, vom încerca pe fonduri proprii să aducem o roată, un mic parc de distracții.”, a fost răspunsul primarului Mirel Pascu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/