Zona Sinaia din Timișoara se va transforma cu bani europeni. Primăria vrea să amenajeze și un parc-pădure

piata mocioni1

Zona Sinaia din Timișoara va beneficia de o transformare spectaculoasă, în viitorul apropiat. Primăria vrea, cu bani europeni, să pună în valoare această zonă, situată aproape de centrul orașului. Mai mult, în planurile instituției se află și amenajarea unui parc-pădure.

După Piața Traian și Piața Victoriei, a venit și rândul zonei Piața Sinaia să intre în vizorul Primăriei Timișoara. Dominic Fritz anunță că a fost scoasă la licitație proiectarea pentru punerea în valoare a acestei zone. Mai precis, este vorba de bucata cuprinsă între Piața Mocioni și porțiunea de bulevard care ajunge până în centru.

Regândim întreaga zonă și readucem oamenii aici. Piața Mocioni va deveni o piață în adevăratul sens al cuvântului: un loc de întâlnire și petrecere a timpului liber a celor din cartier, cu mult mai multe zone verzi, bănci, amenajări pentru diverse activități culturale și de relaxare – expoziții, spectacole pentru copii, teatru și muzică, dar și terase. Plantăm mai multă vegetație, prospectăm și ideea unui parc-pădure. Facem loc pietonilor și bicicliștilor prin amenajarea unui coridor de mobilitate care se va racorda la Magistrala Verde care vine din Calea Șagului și ajunge până în centru”, a declarat edilul-șef.

Mai mult, potrivit primarului Timișoarei, B-dul 16 Decembrie va fi remodelat pentru a include într-o suprafață unitară trotuare, piste de bicicletă, spațiu verde, șosea și linii de tramvai. De asemenea, accesele pe străzile Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Moților, Ady Endre, Emanoil Gojdu și Ion Heliade Rădulescu devin spațiu comun pentru toți utilizatorii drumului, fiind eliminate bordurile înălțate, semnele de circulație și semafoarele.

celtic transilvania 1000x100px

Totodată, vor fi păstrate toate aliniamentele de copaci de pe aceste străzi și va fi suplimentată vegetația existentă cu zone de plante perene, arbuști și arbori.

Firmele interesate să realizeze proiectarea pentru zona Mocioni pot depune oferte până la data de 31 august, la ora 15.00. Primăria Timișoara vrea să acceseze fonduri europene pentru punerea în practică a proiectului.